TOP

Flagship store Geox in hartje Milaan

Op 25 februari 2010 is de grootste flagship store van het Italiaanse schoenenmerk Geox geopend. De winkel heeft als bijnaam: "The Breathing Building" (het gebouw dat ademt) gekregen, en staat in hartje Milaan.

Het gebouw valt op door de 734 goud-, brons en koperkleurige panelen. Deze zijn computergestuurd beweegbaar. De winkel verkoopt schoenen en kleding voor vrouwen, mannen en kinderen.

Tijdens de opening kregen de aanwezigen niet alleen de lente/zomercollectie  2010 te zien, ook zagen ze al een voorproefje van de herfst/wintercollectie 2010-2011 voor dames. Ballerina’s, hoge laarzen, korte laarsjes en veterschoenen kwamen allemaal in de nieuwe collectie voorbij.

De ballerina’s hebben afgeronde neuzen en details van metaal en kristal, met suède beklede gespen en geometrische sierknopen en strikjes. De laarzencollectie bestaat uit een leren rijlaars met een licht opgeschuurd effect en een musketierlaars met een brede omslag die tot over de knie gedragen kan worden. Daarnaast presenteert Geox korte laarsjes met hoge hakken en een korsetaansluiting met een strik op de hiel. 

Ook verkoopt Geox in de flagship store een kledingcollectie.