TOP

Floris van Bommel strikt Robin van Persie voor capsulecollectie

Een gedroomde samenwerking voor Floris van Bommel: de creatief directeur van Schoenfabriek Van Bommel slaat de handen ineen met voormalig profvoetballer Robin van Persie voor een speciale schoenenlijn, die vanaf 4 november verkrijgbaar is.

Foto’s: Floris van Bommel

Als de oud-profvoetballer had gebeld met de vraag of hij eventueel tijd zou hebben om het onkruid tussen zijn terrastegels uit te komen peuteren, had hij het ook gedaan, zegt Floris van Bommel in een persbericht. “Want, Robin van Persie. Maar het ging gelukkig over het samen maken van een lijntje schoenen. Dat is natuurlijk nog veel leuker.”

Persoonlijke favorieten

De Floris van Bommel x Robin-collectie (‘ByVP’) bestaat uit drie modellen: een high-top sneaker met basketbal-invloeden (249,95 euro), een lage sneaker die is geïnspireerd op jaren ’80 tennisschoenen (219,95 euro) en een desert boot op een cupzool (239,95 euro). Casual met een sportieve touch, aldus Van Persie. “Deze drie modellen zijn een perfecte weerspiegeling van waar ik persoonlijk van houd.”

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Frisse update

Die desert boot kwam voor Van Bommel nogal als een verrassing. Terwijl het team Robin en zijn vrouw Bouchra van Persie het nieuwste van het nieuwste liet zien, had de voetballer zijn keuze al gemaakt: een oldschool donkerbruine boot uit de klassiekere Van Bommel-collectie. “In overleg hebben we die schoen een frisse update gegeven en nou is het geloof ik ook mijn favoriet.”

De Floris van Bommel x Robin-collectie is vanaf 4 november in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via de webshop en brandstores van het merk, het online platform van Van Persie en De Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en online).