TOP

Fred de la Bretonière X Sjaak Hullekes

Fred de la Bretonière is een samenwerking aangegaan met Sjaak Hullekes. Hullekes ontwerpt voor Fred de kledinglijn die vanaf september verkrijgbaar is.

Fred de la Bretonière presenteerde tijdens zijn 40-jarig jubileum in 2010 zijn collectie lederen kleding aan de vakhandel en pers. Naar aanleiding van deze collectie is Sjaak Hullekes gestart met het ontwerpen van een damescollectie. 

Eenvoudige lijnen
De la Bretonière: “De leren kledinglijn is een idee dat al sinds het begin van mijn carrière leeft. Met de medewerking van Sjaak, wordt dit idee nu dan ook echt verwezenlijkt. Sjaak en ik houden beiden van eenvoudige lijnen en werkten al eerder samen.” De schoenenontwerper wil ieder seizoen met een kledingcollectie komen.

De collectie heeft als basis lederen kledingstukken, met daarop als aanvulling truitjes, vestjes, jurkjes, tops en rokjes, vervaardigd in breisels en trico’s. De kledinglijn kenmerkt zich door de combinatie van leer en zachte stoffen in aardse en nude tinten. 

Essentie
“Het handschrift van Fred ligt dichtbij onszelf en gaat terug naar de essentie”, aldus Sjaak Hullekes in een persbericht. “We houden beiden van goede kwaliteiten en tailoring van hoge kwaliteit.”

De collectie zal vanaf september dit jaar in de nog te openen eigen winkel van Fred de la Bretonière en op de eigen webshop worden verkocht.