TOP

Geestverruimend trendseminar voor schoenensector

Zo'n 100 aanwezigen - schoendetaillisten, schoenleveranciers, schoenontwerpers en schoenstylisten - lieten zich donderdag 2 oktober inspireren en informeren over de trends voor winter 2009/2010.

Dit halfjaarlijkse trendseminar in het Mercure hotel in Nieuwegein, georganiseerd door Appletizer en Cast, bood een wijde blik op de ontwikkelingen in de maatschappij en hun vertalingen naar kleding, schoenen en tassen. Boeiend was de schijnbare contradictie tussen de hang naar vertrouwde dingen (voortkomend over een groeiende onrust over de financiële wereld, het milieu, de stijgende voedselprijzen enz.) en een verlangen naar innovatie en vernieuwing op basis van technologische ontwikkelingen. Hierdoor ontstaan producten die een fusie zijn van beide invalshoeken. Een logische ontwikkeling, want een oplossing voor de huidige problemen zal ook voortkomen uit een combinatie van ’the best of both worlds’. Dit thema werd flink uitgediept en gelardeerd met vele honderden beelden van tassen en schoenen. Eén van de aanwezigen: “Geweldig zoveel nieuwe ideeën ik heb gekregen. Ook voor het creëren van de juiste sfeer in mijn winkel!”

Sprekers waren Els van Son (foto’s en toelichting van hoge segment tassen en schoenen), Christine Boland (ontwikkelingen op maatschappelijk gebied en in architectuur, design, kunst en mode) en Nicoline van Enter (eveneens maatschappelijke ontwikkelingen en hun vertaling naar de belangrijkste schoenentrends).