TOP

Geox en W.L. Gore & Associates beëindigen geschil

Het Italiaanse schoenenmerk Geox en W.L. Gore & Associates hebben een akkoord bereikt over Gore-Tex schoenen met Surround-producttechnologie.

Geox was in een geschil verwikkeld met Gore, wiens Gore-Tex schoenen met Surround producttechnologie voor ademende zolen Geox-patenten zou schenden. De lancering van de Surround-producttechnologie van Gore leidde in verschillende Europese landen tot juridische maatregelen ter bescherming van het intellectuele eigendom.

Licentieovereenkomst
Inmiddels hebben Geox en Gore een akkoord bereikt. Geox zal Gore een langdurige licentie verlenen voor bepaalde patenten uit haar portfolio met betrekking tot “the shoe that breathes”. Gore krijgt daarnaast juridische zekerheid dat Geox geen gebruik zal maken van bepaalde patentrechten die buiten de licentieregeling vallen.

Geox
Geox is blij met het akkoord, aldus ceo Giorgio Presca. “Dit bevestigt ons in onze filosofie inzake de patenten en technische kennis die we hebben, en in ons streven om onze ideeën en creativiteit zo goed mogelijk te beschermen”

Gore
Ook Gore is blij dat er een einde is aan het geschil, meldt Christian Langer, global business leader van Gore-Tex. “Het bereikte akkoord biedt zekerheid over de respectievelijke patentportfolio’s, en beschermt de intellectuele eigendom van beide partijen.”