TOP

Opnieuw recordjaar voor vanHaren Schoenen

Met een omzettoename van 7,5 procent tot 132,6 miljoen euro blijft vanHaren groeien. Terwijl de omzet in de gehele schoenenbranche met 4 procent daalde, gingen er bij vanHaren in 2012 meer dan 6 miljoen paar schoenen over de toonbank.

Gemeten naar omzet in schoenen, is vanHaren op dit moment de grootste schoenenretailer in Nederland. De onderneming heeft 139 filialen in het hele land en 1.325 medewerkers in dienst. vanHaren is onderdeel van de Deichmann groep.

Flagshipstore
In 2013 worden vier nieuwe filialen geopend en 21 bestaande filialen gemoderniseerd. De nieuwe winkels komen in Amersfoort, Gorinchem en Nieuwegein en in Amsterdam opent vanHaren in de Kalverstraat een flagshipstore van 600 vierkante meter.

Nieuw distributiecentrum
Op dit moment bouwt vanHaren aan een nieuw distributiecentrum in Waalwijk, een investering van zo’n 12,3 miljoen euro. Het 11.000 vierkante meter grote depot moet in de zomer van 2013 geopend worden, om de filialen sneller en efficiënter van goederen te kunnen voorzien. Het centrum is ingericht op een overslag van ruim 6 miljoen paar schoenen per jaar.

Zuinig met energie
Bij de bouw van het distributiecentrum gaat vanHaren energiebesparend te werk. In 2012 werd de schoenenretailer door vastgoedmaatschappij Corio nv uitgeroepen tot ‘Meest energiezuinige retailer’. Winkelmedewerkers regelen lichtintensiteit, airco en verwarming met een druk op de knop, en schakelen verwarming of airco een uur voor winkelsluiting uit.

Online activiteiten
Sinds 2010 biedt vanHaren haar producten ook in de webshop aan, waar afgelopen jaar een groei van 60 procent geboekt werd. “We zien de online shop als een sterk, onmisbaar service-instrument, dat het aanbod in onze filialen optimaal aanvult en ondersteunt”, aldus directeur Krein Bons. Sinds november is er ook een mobiele shopvariant. Afgelopen jaar ging vanHaren van start met mobiele coupons via Scoupy, waarmee klanten van de app korting kunnen krijgen.