TOP

HDS pleit voor eerdere data GDS

De Duitse vereniging van schoenfabrikanten Bundesverband der Schuhindustrie (HDS) heeft de GDS-directie gevraagd om de schoenenbeurs te vervroegen.

“De afgelopen maanden zijn er hevige discussies geweest over de GDS-data geweest. Maar onze conclusie dat het beter zou zijn om de GDS te vervroegen is gebaseerd op de resultaten van een enquête onder de HDS-leden. Het is de wens van zowel de nationale als de internationale handel,” zegt HDS-directeur Manfred Junkert in een reactie tegen het Duitse schoenenvakblad Schuhkurier.

Sinds maart 2011 vindt GDS van woensdag tot en met vrijdag plaats. Maar HDS ziet liever dat de beurs ook op zondag plaats vindt, zodat de zelfstandige schoendetaillist de GDS kan bezoeken.

De laatste editie van GDS in september 2011 trok iets minder bezoekers. Veel exposanten willen graag dat de GDS op zondag begint.

Micam
Ook in Italië zouden ze de beursdata willen vervroegen: naar verluidt zal Micam van 2 en met 5 september 2012 plaatsvinden. De GDS staat van 5 tot en met 7 september gepland. Dit zou betekenen dat beide beurzen elkaar overlappen. Hiermee wordt ook de beursvolgorde – in het voorjaar is Micam altijd voor de GDS, en in de herfst vindt Micam na de GDS plaats – gewijzigd.

Definitieve beslissing
Zowel de GDS als het Bundesverband des Deutschen Schuheinzelhandels (BDSE) buigen zich over de beursdata. Eind november wordt in een bestuursvergadering van de GDS een definitieve beslissing over de toekomstige data van de Duitse schoenenbeurs genomen.

De data voor 2012 op een rijtje:
Micam: 4 – 7 maart
GDS:  14 – 16 maart
Micam: 2 – 5 september (nog niet bevestigd)
GDS: 5 – 7 september

Lineapelle
Ook de materiaalbeurs Lineapelle in Bologna wordt waarschijnlijk vervroegd. In het voorjaar van 2012 zal de beurs van 3 tot 5 april plaatsvinden en in het najaar van 9 tot 11 oktober 2012.

Wat vindt u, is het vervroegen van GDS een goed idee? Laat het weten via onze poll.