TOP

Het Franse luxe goederen concern PPR meldt bescheiden groei

In het derde kwartaal van het lopende boekjaar heeft het Franse luxe goederen concern PPR, voorheen Pinault Printemps Redoute, een bescheiden omzetgroei van 1,7 procent geboekt. De omzet kwam daarmee uit op 4,94 miljard euro.

Het is het laagste kwartaalresultaat van het concern sinds 2005. De huidige plus is vooral te danken aan de verkoop van luxe goederen en de goede resultaten van Puma, die de teleurstellende resultaten van de retailtak van het concern compenseren. PPR doet nog geen uispraken over de financiële verwachtingen van 2009, wel wil het kwijt dat het de kosten verder omlaag gaat brengen en de efficiëncy vergroten. Ook staat er een forse retailexpansie in China op het programma. De Gucci Groep zette in totaal 876,5 miljoen euro om.

Vooral de merken Yves Saint Laurent (+22,7%) en Bottega Veneta deden het goed. Het merk Gucci zelf groeide 6,2 procent. Gucci opent nog dit jaar drie nieuwe winkels in China, twee in Mexico en één in Brazilië. Bij Puma, dat PPR in 2007 overnam voor 5,3 miljard euro, werd in het derde kwartaal een omzetstijging van 6,3 procent geboekt. Dat bracht de omzet van het merk op 712,8 miljoen euro. De omzet van retailketens Fnac (media), Conforama (interieur) en Redcats (mode en interieur) daalde. Kortgeleden kondigde PPR een reorganisatie aan voor La Redoute.