TOP

Nieuw boek Vintage Shoes over 100 jaar schoenen

Alles wat je echt moet weten over schoenen is te lezen in het nieuwe (Engelstalige) boek Vintage Shoes van cultuurhistorica Caroline Cox

Wie van modegeschiedenis houdt, kan erin lezen hoe de ontwerpen van François Pinet in de 19e eeuw tot stand kwamen en over de rol van het Zwitserse Bally in de Tweede Wereldoorlog. Liefhebbers van stijliconen kunnen zich te goed doen aan de schoenen van sterren als Rita Hayworth en Carmen Miranda uit de glamourdagen van Hollywood. Cox zet te laatste honderd jaar schoenen op een rij, aan de hand van opvallende ontwikkelingen per decennium. Compleet met veranderingen in productietechniek en vol culturele en zelfs sexuele boodschappen door schoenen uitgedragen.

En handig gidsje over het verzamelen van vintage schoenen, mét tips en nuttige adressen. Het voorwoord van dit bijzondere koffietafelboek is geschreven door niemand minder dan king of shoes Christian Louboutin. Uitgever is Harper Collins US en is voor €32,50 in Nederland verkrijgbaar bij onder andere Selexyz.