TOP

‘Hoge hakken officieel uit de mode’

Tijdens de catwalkshows van de topontwerpers en op de beurzen met de nieuwe collecties voor 2010, waren ze nog in ruime mate aanwezig, toch zouden volgens sommige internationale modebladen hoge hakken passé zijn.

Een belangrijk signaal voor deze ontwikkeling is het feit dat mode-icoon en hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue Anna Wintour is gesignaleerd op comfortabele, platte sandaaltjes. Dat schrijft de Britse Marie Claire. Naar verluidt vertoonde de 59-jarige Manolo Blahnik-fan Wintour zich nooit eerder in het openbaar zonder ruim 7 centimeter hoge stiletto’s aan haar voeten.

De eindredacteur van de Amerikaanse Vogue Andre Leon Talley verklaarde onlangs ook dat ‘hoge hakken officieel uit de mode zijn’. Hij vindt dat vrouwen een voorbeeld moeten nemen aan First Lady Michelle Obama, die eigenlijk altijd gezien wordt op ‘flatjes’.

Talley roept modeontwerpers op om kleding te gaan maken waarbij platte schoenen gedragen kunnen worden. “Maak een eind aan de gekte en bedenk een manier om het silhouet te accentueren zonder dat daar torenhoge hakken voor nodig zijn,” aldus Talley.