TOP

HR Group beheert schoenenafdeling V&D

De schoenenafdeling van de V&D flagship store in Utrecht heeft sinds half maart een shop-in-shop, plus een aparte Esprit en Tamaris-sectie. De afdeling wordt beheerd door de Duitse HR Group.

In augustus 2009 kondigden Mark McKeon, CEO van V&D, en Erik van Heuven, managing director van de HR Group, een nauwe samenwerking aan voor het beheer van de schoenenafdelingen in de V&D-warenhuizen.

“De merken van de HR Group zijn een perfecte aanvulling op ons bestaande assortiment. De collecties zijn consequent op de trend gericht, met een focus op hoge kwaliteit, consistente en comfortabele pasvorm en betaalbaarheid,” zegt McKeon tegen Retailnews. Merken als s.Oliver, Tamaris, Esprit, Rieker, Bama en Kangaroos zullen via de HR Group bij V&D verkrijgbaar zijn.

Het Duitse bedrijf ontwikkelt schoenenconcepten die aangepast kunnen worden aan verschillende verkoopmethoden. In september 2009 startten V&D en de HR-groep een pilot shop-in-shop in Nijmegen. Beide partijen waren erg tevreden met de behaalde resultaten.

Ook de schoenenafdelingen van de V&D-filialen in Nijmegen, Enschede, Amersfoort, Amstelveen en Apeldoorn worden door de HR Group beheerd. Het komende jaar wordt dit schoenenconcept in alle V&D-vestigingen uitgerold.

Het Britse modemerk New Look opent in april 2010 een shop-in-shop met schoenen, kleding en accessoires in de V&D-vestiging in Den Haag.