TOP

Huurprijzen winkels Amsterdam blijven hetzelfde

De meeste winkels in Amsterdam zijn qua huurprijs ongewijzigd gebleven ten opzichte van vorig jaar.

Van de in totaal 128 onderzochte winkelstraten/-gebieden in Amsterdam zijn er 33 waar de huurprijs is toegenomen, tien meer dan een jaar eerder, en zijn er elf straten waarvan de huurprijs is gedaald. Bij 84 winkelstraten is de huurprijs onveranderd ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit het rapport Winkelhuren Amsterdam 2016 van DTZ Zadelhoff.

Dalende huurprijzen 

Winkelgebieden waar de huurprijzen terug zijn gelopen zijn de Jan Evertsenstraat in de wijk de Baarsjes, winkelcentrum Boven ’t Y en Villa Arena. Voor Villa Arena komt dit doordat het winkelcentrum veel winkelruimte aan te bieden heeft waardoor de huurprijzen automatisch lager zijn. ‘Hoewel de woningmarkt in Amsterdam hooggespannen is en ook de bestedingen aan woninginrichting weer toenemen, weet winkelcentrum Villa Arena hier nog niet van te profiteren’, schrijft DTZ Zadelhoff in het rapport. 

Kalverstraat opnieuw de duurste

De hoogste stijgingen vonden plaats in het Centrum, Zuid en West, de Kalverstraat, Spaandammerstraat en het Gelderlandplein. De Kalverstraat is dé winkelstraat van de Nederlandse hoofdstad. Door de populariteit onder passanten en retailers, is de duurste huurprijs hier toegenomen tot ongeveer 3.000 euro per vierkante meter. Vergeleken met een jaar eerder is dit een stijging van ongeveer 100 euro. Ook stijgen de huurprijzen in de P.C Hooftstraat. Door de vele passanten en blijvende interesse van internationale merken in het high-end segment stijgen de huurprijzen richting het niveau van de Kalverstraat.