TOP

Iris produceert schoenen voor JIL Sander

De Duits-Italiaanse modegroep JIL Sander gaat een "strategische partnerschap" aan met de nieuwe Japanse moedermaatschappij Onward Kashiyama. De schoenencollectie zal door de firma Iris worden geproduceerd.

De Italiaanse schoenenfabrikant Iris produceert ook schoenen voor Chloe, Marc Jacobs, John Galliano, Michael Kors, Rochas en Viktor & Rolf . Het bedrijf behoort sinds 2005, evenals de JIL Sander Groep, tot de GIBO Groep, de Europese tak van het Japanse modebedrijf Onward Kashiyama.

De nieuwe licentie-overeenkomst heeft betrekking op de wereldwijde productie en distributie voor de vrouwen en mannenschoenencollecties van JIL Sander. De eerste collectie wordt geproduceerd voor het voorjaar/ zomer 2010. De collecties worden ontworpen door de Belgische hoofdontwerper Raf Simons en zijn designteam. De schoenen worden via de showrooms in Milaan, Parijs, New York en Tokio gedistribueerd.  
De nieuwe licentie is de volgende strategische stap na de overname door Onward / GIBO Groep. JIL Sander-CEO Gian Giacomo Ferraris zei: “Na de succesvolle ontwikkeling van onze eigen divisie designaccessoires ligt onze focus op het vergroten van de efficiency door gebruik te maken van de expertise en deskundigheid van Iris.”