TOP

Italiaanse en Europese schoenproducenten: handhaaf antidumpingmaatregelen

In een open brief vraagt Vito Artioli, namens de Italiaanse en Europese schoenproducenten, de Italiaanse Europarlementariërs om de heffingen op schoenen uit China en Vietnam te handhaven.

De voorzitter van ANCI en CEC, de Italiaanse en Europese organisaties van schoenenfabrikanten vraagt de Italiaanse afgevaardigden tegen het opheffen van de antidumpingmaatregelen te stemmen.

G20
Tijdens de G20 werd er gesproken over het aanpakken van het protectionisme. Artioli verwacht echter steun van de Italiaanse leden van het Europese Parlement om dit deel van het protectionisme te behouden. “ANCI en CEC deden onderzoek naar de schade van de dumppraktijken van leren schoenen uit China en Vietnam naar de Europese Unie (EU) . Degenen die schade opliepen waren degenen die wij vertegenwoordigen. Daarom vragen wij u voor behoud van de antidumpmaatregelen en het vernieuwen hiervan.”

Label
Artioli pleit niet alleen voor behoud van de importheffingen, maar ook voor een het labelen van producten die worden ingevoerd binnen de EU. “De consument heeft het recht om goed te worden geïnformeerd. In Canada, Japan, Australië en China, zijn  fabrikanten al verplicht om aan te geven waar de producten vandaan komen en daarmee bescherm je dat recht.”

Rusland
Terwijl  er binnen de Europese Unie dus wordt gesproken over het versoepelen of zelfs afschaffen van de heffingen, wil Rusland de importbelastingen juist verhogen. Het Russische ministerie van Industrie en Handel wil de importbelasting voor schoenen met 10 tot 15 procent verhogen. De belasting geldt voor alle schoenen van buiten Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan. De douaneheffing heeft tot doel de markten van de drie landen, die samen een tolunie willen vormen, te beschermen.