TOP

Juridische strijd Emu Australia en Deckers gaat verder

Deckers Outdoor Corporation, eigenaar van het merk Ugg Australia, spande eind 2010 een rechtszaak tegen concurrent Emu Australia aan. Nu zijn de rollen omgedraaid en wil Emu dat het patent dat Deckers op de term 'ugg' heeft, komt te vervallen.

Het Amerikaanse schoenenbedrijf Deckers Outdoor Corporation spande eerder een rechtszaak tegen Emu Australia aan wegens het gebruik van de term ‘ugg’. Ondanks het feit dat Deckers Outdoor Corporation de rechtszaak verloor, vecht Emu Australia nu terug.

Volgens Emu heeft Deckers de handelsterm ‘ugg’ onterecht kunnen claimen middels een valse verklaring bij de US Trademark Office. Hierdoor zou Ugg Australia geen recht hebben op dit patent. Dit zou er toe kunnen leiden dat Deckers alle rechten in de Verenigde Staten verliest.

Amerikaans merk
“Deckers heeft Ugg Australia heel prominent op de markt gebracht, maar consumenten zijn zich er niet van bewust dat het eigenlijk een Amerikaans merk is,” vertelt Paul Neate, eigenaar van Emu Australia. “Er is dus nog veel dat de consument moet weten over het woord ‘ugg’, niet alleen in Australië en Azië, maar ook in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Wij zijn er van overtuigd dat de rechtbank de waarheid zal achterhalen, zodat er meer duidelijkheid komt.”