TOP

K-Swiss koopt resterend belang in Palladium

K-Swiss Inc. heeft deze week haar volledige aankoop van Palladium SAS afgerond. Dat meldt Footwear News.

Het Californische bedrijf verwierf het resterende belang van 43 procent in het Franse schoenenmerk voor 5 miljoen euro, of 7,1 miljoen Amerikaanse dollar, evenals een mogelijke earn-out gebaseerd op Palladium’s EBITDA voor 2012. 

De deal zal naar verwachting later deze maand worden gesloten en resulteren in een niet-operationeel verlies van ongeveer 2,6 miljoen euro voor het tweede kwartaal eindigend op 30 juni. 

K-Swiss kocht aanvankelijk een 57 procent belang in Palladium voor 5,3 miljoen euro, of 8,5 miljoen Amerikaanse dollar in juli 2008. K-Swiss verwierf ook de Amerikaanse en Canadese merkrechten voor 6 miljoen Amerikaanse dollar.

Palladium wil in juli van dit jaar haar schoenen op de Amerikaanse markt introductie. 
“Met een op handen zijnde introductie van het merk in de VS, is dit het juiste moment om onze optie voor het verwerven van het volledige eigendom van Palladium uit te oefenen,”  zei K-Swiss-president Steven Nichols in een verklaring. 

K-Swiss verkocht haar Royal Elastics-merk in mei van dit jaar aan REH, een investeringsgroep die onder leiding staat van de voormalige directeur product design van het merk, John Bondoc. Daardoor behoudt de onderneming alleen de merken Palladium en haar vlaggenschip K-Swiss in de portefeuille. Nichols kondigde vorige maand tijdens de jaarlijks aandeelhoudersvergadering een lange termijn plan aan om het worstelende merk K-Swiss overeind te houden. In het eerste kwartaal leed het merk een nettoverlies van 1,1 miljoen Amerikaanse dollar en verkoopdaling van 25 procent.