TOP

Reynier van Bommel over de kredietcrisis

In de nieuwe editie van Schoenvisie vertelt Reynier van Bommel, de kersverse algemeen directeur van Schoenfabriek Van Bommel, en het nieuwe hoofd commercie Jean-Pierre Raes over hun nieuwe plannen.

Hier op de website vertelt Reynier van Bommel over de gevolgen van de huidige kredietcrisis voor het inmiddels negen generaties oude familiebedrijf: “Natuurlijk hebben wij ook last van de crisis. Nu zitten we nog op een kleine min. Uiteindelijk hoop ik, als we een goede tussencollectie hebben, voor de periode januari-juni 2009 op nul uit te komen.”

“Onze winkel in Antwerpen plust 10 procent en de doorverkoopcijfers van onze Nederlandse klanten zijn best goed. De winkeliers kopen meer uit voorraad en doen veel nabestellingen. Daaruit blijkt dat ze voorzichtiger zijn; de startorders zijn beduidend kleiner. Winkeliers verkopen momenteel minder en anticiperen op een lagere verkoop in het komend seizoen. Ze hebben bij ons minder schoenen ingekocht.” 

“In ons topjaar 2007 verkochten we iets meer dan 400.000 paar. Vorig jaar was het 4 procent minder. Dat lag vooral aan de slechte verkoop van damesschoenen. In 2008 hadden we te weinig aandacht voor de damescollectie. En aan het eind van het jaar kregen we al last van de kredietcrisis.”