TOP

Openingsshow derde Arnhem Mode Biënnale met Máxima

Op vrijdag 5 juni ging de derde editie van de Arnhem Mode Biënnale van start met een officiële openingsshow in aanwezigheid van prinses Máxima. Voor de gelegenheid was zij gekleed in een pak uit de postzak-collectie van Jan Taminiau.

De openingsshow van de derde Arnhem Mode Biënnale op 5 juni bestond uit een serie objecten van verpakkingsmateriaal die door modellen over een loper (geen catwalk) werden gedragen. Prinses Máxima sloeg de modellen beleefd gade, maar voor een groot deel van het publiek was het duidelijk een raadsel wat de optocht van vormeloze verpakkingen met mode te maken had. De bedenker van deze show had schijnbaar geen idee waar hij het met dit publiek (sponsors?) over wilde hebben. Na afloop reageerde modejournaliste Fiona Heering dan ook dat ze het zo leuk vond ‘hoe hartelijk de prinses werd ontvangen’.

Shape 

Artistiek directeur van de derde Mode Biënnale, Pieter ’t Hoen, leidde daarna de prinses rond over de tentoonstelling Shape. Dat gebeurde in houten ‘paalhutten’ op vijf meter boven straatniveau. De expositie gaf uitleg over de manier van werken door verschillende (internationale) modeontwerpers. Hoogtepunten waren hier ontwerpen van Jil Sander, Martin Margiela, Calvin Klein en de 3-D illusie van de oud-Arnhemmers Victor & Rolf. In de Eusebiuskerk werd de expositie voortgezet met ondermeer de fonteinjurk, de viltstiftjurk, een ‘harnas’ van Iris van Herpen en een schoenenpiramide.

Klik hier voor meer foto’s van de openingsdag van de Arnhem Mode Biënnale op de website van Textilia.