TOP

Kandidaten ING Retail jaarprijs bekend

De shortlist met kandidaten voor de Beste Winkelketen en Beste Zelfstandige Winkel van de ING Retail Jaarprijs zijn bekendgemaakt. De categorieën tellen negen en tien kanshebbers. De Herenschoenenwinkel in Eindhoven is onder andere genomineerd voor beste zelfstandige.

Dit laat Stichting Retail Jaarprijs in een persbericht weten. Volgens de vakjury is de hoge kwaliteit van de inschrijvingen opvallend, net als het hoge aantal deelnemende zelfstandige winkeliers. In deze categorie steeg het aantal inschrijvingen vergeleken het jaar ervoor met 37 procent.

Schoenenwinkel
Franca van Bommel, mede-eigenaar van De Herenschoenenwinkel in Eindhoven is de enige genomineerde schoenendetaillist en ziet de nominatie als een “bevestiging van waar we altijd in geloofden”. “Wij richten ons op een specifieke doelgroep, namelijk mannen van vijfentwintig jaar en ouder. Dat hebben we altijd gedaan. Daarnaast zijn we als winkel innovatief, omdat we met een scherm werken waarop de klant de voorraad kan zien. Zo zien hij meteen wat er in zijn maat beschikbaar is. We krijgen daar veel positieve reacties op en het stimuleert de verkoop.”

Mystery shopper
De komende twee maanden worden de genomineerde winkels en winkelketens door een mystery shopper bezocht. Deze onderzoeker vraagt klanten naar hun oordeel en beoordeelt winkels op hun uitstraling, service, beleving en personeel. Tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala wordt de winnaar bekendgemaakt.

Innovatieprijs
De vakjury nomineert twee winkelketens voor de ‘Innovatie’-prijs, namelijk Livera en Market Food Group (Le Perron). Deze bedrijven staan niet op de shortlist, maar zijn voor de deelprijs genomineerd vanwege hun vernieuwde wijze van retailen.

De shortlist in alfabetische volgorde:

Beste Winkelketen
1. … LEUK!
2. Binnen
3. De Bijenkorf
4. Game Mania
5. Hunkemöller
6. KPN Retail (Hi)
7. Nederlandse Expert Groep
8. Only
9. Simon Lévelt

Beste Zelfstandige Winkel
1. Alternate (Ridderkerk)
2. Animal Center (Kaatsheuvel)
3. De Herenschoenenwinkel (Eindhoven)
4. Exmode (Venlo)
5. Houweling Kunst van ‘t Wonen (Alphen a/d Rijn)
6. RB Casual Clothing Company (Papendrecht)
7. ‘t Schooltje (Amsterdam)
8. Tuincentrum Leurs (Venlo)
9. Tieleman Keukens (Middelharnis)
10. Van Tilburg Mode & Sport (Nistelrode)