TOP

Lagere omzet voor Macintosh

Detailhandelaar Macintosh, moederbedrijf van onder meer de schoenenketens Scapino en Manfield, heeft in het derde kwartaal minder omzet geboekt dan het jaar daarvoor.

Het bedrijf maakte bekend dat de omzet afnam met 19 miljoen euro tot 281 miljoen euro. De gedaalde omzet komt volgens Macintosh door de afnemende consumentenbestedingen.

Divisies
Behalve Scapino en Manfield vallen de schoenketens Dolcis, Invito en Pro Sport onder Macintosh. Maar ook bedrijven als BelCompany, Kwantum en Halfords. De divisie Living had volgens Macintosh nog steeds te maken met een zeer terughoudende markt voor woningdecoratie. Bij de divisie Fashion stond de omzet volgens het bedrijf onder druk door ongunstige weersomstandigheden. Alleen bij de divisie Automotive & Telecom nam de omzet toe.

Vierde kwartaal
Vanwege de aanhoudende onzekerheid over het economische herstel, wil Macintosh geen uitspraken doen over de verwachtingen van het vierde kwartaal.  Het bedrijf meldde wel dat de omzet zich in de eerste weken van oktober ontwikkelde in lijn met vorig jaar.