TOP

Le Coq Sportif grijpt met Traditionals terug naar jaren 80

Het Franse Le Coq Sportief heeft onlangs Traditionals gelanceerd, een limited edition collectie die teruggrijpt naar de hoogtijd dagenin de sport van het merk in de jaren 80. Een tijd waarin tennisser Yannick Noah, gehuld in Le Coq Sportif, het heren enkel won op Roland Carros (1983) en fans zich hulden in glanzende Le Coq trainingspakken en felgekleurde sneakers.

Traditionals brengt een ode aan de rijke geschiedenis van Le Coq Sportif met een serie favoriete klassiekers die in een nieuw jasje zijn gestoken. Pasvorm en materialen zijn aangepast, maar de jaren 80 look is onmiskenbaar. Dominant in de schoenencollectie zijn authentieke running invloeden. Paradepaardje is model Quartz, een slanke running sneaker uit 1984, in een mix van leer, nylon met glanzende lakaccenten. Verkrijgbaar in de kleuren cassis, citroen, beton en petrol. Ook model Wendon is zo’n klassieker uit de archieven van Le Coq Sportif. Met z’n suède neus en hiel houdt dit model het midden tussen sportief en chic.

 

Alle Traditionals schoenen worden – net als destijds – geleverd in een glanzende blauw-rood-witte dozen met klassiek Le Coq Sportif logo. Vanaf maart 2009 verschijnt de collectie in een geselecteerd aantal fashionwinkels, ondersteund door POS materiaal en advertenties. Winkelverkoopprijzen van de schoenen: vanaf 79,95.