TOP

Vakbeurs Francal reikt jaarlijkse ontwerpprijzen uit

De grootste Latijns-Amerikaanse schoenenvakbeurs Francal in Sao Paulo, Brazilië heeft op 14 oktober jonstleden de jaarlijkse Francal Awards uitgereikt.

De beursorganisatie heeft deze prijsvraag met categorieën man en vrouw city, casual/sport en tassen in het leven geroepen om jonge ontwerpers en studenten een kans te geven zich te laten zien aan een groter vakpubliek en ook om de industrie een nieuwe impuls te geven. Een vakkundige Braziliaanse jury, bestaande uit Luiza Barcelos, Elisa Atheniense, Sarah Chofakian, David Goncalves en Ruio Porto koos voor de volgende eerste prijs winnaars: Fabiano Silva Fernandes (vrouwen city),  Elizete Hermann Martins (vrouwen casual/sport), Pedro Junqueira Becker (mannen city), Leandro Vieira Rodrigues (mannen casual/sport) Karolinne Isabelle Zolnier (Tassen).

Iedere eerste prijs winnaar kreeg behalve een trofee ook een geldprijs van 650 euro. De overall eerste prijs ging naar Fabiano Silva Fernanades, ontwerper van Sapiranga uit Rio Grande do Sul. Hij wint bovendien een studiebeurs voor de ModaPelle Academie in Milaan.

Behalve eerste prijzen werden er ook vijf tweede en vijf derde prijzen in iedere categorie uitgereikt.