TOP

Lise Conix wordt nieuwe CEO van Schoenen Torfs

Lise Conix (35) wordt vanaf 1 januari 2023 de nieuwe CEO van Schoenen Torfs. De huidige marketing- en duurzaamheidsdirecteur van de Belgische winkelketen is de nicht van Wouter Torfs. Hij draagt na 33 jaar de fakkel over zodat de leiding van het bekende schoenenbedrijf in handen van de familie blijft.

Beeld: Schoenen Torfs

Lise Conix werd tijdens een persconferentie officieel voorgesteld door de huidige CEO Wouter Torfs. Binnen het bedrijf is ze al geruime tijd een bekend gezicht want ze werkt al tien jaar voor Schoenen Torfs. “Ik voel me er helemaal klaar voor om in de voetsporen van Wouter te treden”, zegt ze. “De CEO verandert, maar het merk en het familiebedrijf blijven hetzelfde. Al is het wel mijn ambitie om dit warme familiebedrijf verder uit te bouwen.”

Alle vertrouwen

Tot 1 januari 2023 werken Wouter Torfs en Lise Conix als co-CEO’s, vanaf 1 januari neemt Lise Conix het CEO-schap volledig over. Wouter Torfs heeft alle vertrouwen in zijn nicht als opvolger. “Ik ben ervan overtuigd dat ons familiebedrijf in goede handen is met Lise als nieuwe CEO”, aldus Wouter Torfs. “We zijn voor mijn opvolging niet over één nacht ijs gegaan. Het is een intensief proces geweest met als resultaat dat zowel de bedrijfsleiding als de familie honderd procent vertrouwen hebben in Lise.”

Lise Conix stapte tien jaar geleden in het familiebedrijf op verzoek van Wouter Torfs. De eerste anderhalf jaar werkte ze in een aantal Torfs-filialen om daarna duurzaamheidsmanager en directeur marketing te worden. Al die tijd kon ze onder de vleugels van Wouter verder groeien. Lise Conix staat in de eerste plaats voor continuïteit van de bedrijfsvoering. Ze gaat het roer niet radicaal omgooien, maar zal op termijn wel haar eigen accenten leggen.

“Ik ben heel blij en fier dat ik binnenkort de leiding van Schoenen Torfs mag overnemen. Toen ik hier begon, was dat niet met het idee om hier CEO te worden. Maar nu de kans zich aandient, ga ik die uiteraard met beide handen grijpen. Ik wil dit warme familiebedrijf met zevenhonderd medewerkers, dat ik door en door ken, verder uitbouwen en klaarstomen voor de toekomst”, zegt Lise Conix.

Toekomstplannen

Torfs Schoenen, dat volgend jaar het 75-jarig bestaan viert, heeft volop plannen om in dit jubileumjaar uit te voeren. Het is van plan nog eens tien van de huidige 76 winkels een volledige make-over te geven. Het bedrijf zal ook verder blijven investeren in de webshop, die nu goed is voor net geen twintig procent van de omzet. Lise Conix: “In België zitten we nog niet aan ons plafond, ook al zijn de uitdagingen groot. Groeien bekijk ik trouwens niet alleen geografisch. Er is wel degelijk plaats voor een speler als Schoenen Torfs tussen al het online en internationaal geweld. Als lokale held met een aanbod van meer dan 250 merken in schoenen en damesfashion kan je toch net nog een tikkeltje beter inschatten wat je doelpubliek wil, welke trends zij leuk vinden.”

Gelukkige medewerkers

Schoenen Torfs is al tien keer verkozen tot beste werkgever van België. Op dat elan wil de nieuwe CEO zeker verder gaan. Conix zal stevig blijven inzetten op gelukkige en betrokken medewerkers. Gelukkige medewerkers én gelukkige klanten zijn volgens Lise Conix de sleutel van het succesverhaal van Schoenen Torfs. Dat is ook waar Wouter Torfs altijd al op gehamerd heeft. Die lijn zet de nieuwe CEO nu voort. “Ik wil de leiderschapsstijl die ik van Wouter heb geleerd en die hij zelf ook hanteerde verder uitbouwen. We geloven allebei in het geven van energie en vertrouwen aan mensen. Dat warme en dat menselijke – dat mag je gerust het Torfs – DNA noemen. Dat zit in elk lid van de familie. Dus ook in mij”, aldus Lise Conix. “Ik zal dus werknemers blijven inzetten op hun talenten en hun passies, net zoals Wouter deed.”

Levenswerk loslaten

Schoenen Torfs en Wouter Torfs werden lange tijd in één adem genoemd. Hij werd in 1989 CEO van Schoenen Torfs, het bedrijf dat werd opgericht door zijn grootouders. Wouter Torfs, die het bedrijf heeft doen uitgroeien tot één van de bekendste winkelketens van België, heeft alle vertrouwen in de expertise en de daadkracht van zijn nicht. Hij heeft haar de laatste jaren intensief begeleid in haar proces om de leiding over te nemen.

“Ik was 31 toen ik CEO werd. Dat lijkt een eeuwigheid geleden. Ik kijk met veel dankbaarheid terug op wat ik samen met onze medewerkers heb kunnen bereiken: met 26 winkels en een omzet van 9 miljoen euro naar 76 winkels en een omzet van 150 miljoen. Lise kent het bedrijf door en door. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat ze met kennis van zaken het bedrijf zal aansturen. Ik blijf aandeelhouder en bestuurslid, dus voor advies kan ze – ook na mijn vertrek als CEO – altijd bij mij terecht. We zijn tenslotte familie hé”, aldus Wouter Torfs.