TOP

CEO Wouter Torfs zwaait af bij Schoenen Torfs

Wouter Torfs, de CEO van Schoenen Torfs, maakt na 35 jaar de overstap van de schoenen naar de sociale sector. Zijn nicht Lise Conix volgt hem op. Ze is al werkzaam als marketingdirecteur bij de Belgische schoenenketen.

Foto: Christophe Morre

Conix neemt het stokje per 1 januari 2023 over, meldt vakblad Gondola. “Ze is gepokt en gemazeld in het bedrijf en vanuit haar achtergrond als marketeer heel goed geplaatst om Schoenen Torfs te leiden”, zegt de 64-jarige Torfs over zijn opvolger, die bij de schoenenketen betrokken blijft als aandeelhouder en bestuurslid. Schoenen Torfs komt na de zomer met de officiële aankondiging.

Zelf maakt de CEO na zijn vertrek de overstap van de schoenen naar de sociale sector. Hij wordt voorzitter van het Centrum Algemeen Welzijnswerk, een Vlaamse hulpverleningsorganisatie. “Ik ben altijd een sociaal bevlogen ondernemer geweest en dit was iets waarvoor ik me wilde engageren.”

Torfs werkte 35 jaar voor het familiebedrijf. Onder zijn leiding groeide Schoenen Torfs van een jaaromzet van 8 miljoen naar 150 miljoen euro. Hij is deze week niet de eerste afzwaaiende topman uit de schoenenbranche; afgelopen dinsdag kondigde CEO Krein Bons van vanHaren al aan na 26 jaar aan het stokje over te dragen.