TOP

Faillissement voor schoenen-licentiepartner Camel Active

HC Footwear GmbH, de licentiepartner voor de schoenenlijn van Camel Active, heeft het faillissement aangevraagd. Dat bevestigt het merk in een statement.

Foto: Camel Active

HC Footwear GmbH is onderdeel van de Duitse Hamm Group, dat de licentie voor de Camel Active-schoenenlijn voor het winterseizoen 2020-2021 van Gabor overnam. Het economische klimaat maakte een succesvolle herlancering echter onmogelijk, laat het bedrijf in een verdere toelichting aan Duitse vakmedia weten.

Zware jaren

HC Footwear kreeg de afgelopen twee jaar net als veel branchegenoten te maken met ‘verstoorde toeleveringsketens met ernstige vertragingen tot gevolg, in combinatie met exorbitant gestegen vrachtkosten’ en lockdowns in productie- en verkooplanden. Het bedrijf werd ook hard getroffen door het conflict in Oekraïne en het wegvallen van markten en klanten. Dit alles werd HC Footwear uiteindelijk fataal. De Hamm Group is ook licentiehouder voor de merken Gant Footwear en Scotch & Soda Footwear. Deze bedrijfsonderdelen worden niet beïnvloed door het faillissement en zullen ongewijzigd worden voortgezet.

Zoeken naar oplossing

De Bültel Group is verantwoordelijk voor de activiteiten van Camel Active in de EMEA-regio (Europa, Afrika en het Midden-Oosten). Het concern laat weten op door HC Footwear van de situatie op de hoogte te zijn gebracht en met ‘volle kracht’ aan een oplossing te werken. “Zodat Camel Active ook in de toekomst schoenen kan blijven aanbieden, als integraal onderdeel van de merkidentiteit.”

Nederlandse markt

Camel Active Footwear wordt in ons land vertegenwoordigd door OST Agency. De gevolgen voor de Nederlandse markt zijn op dit moment nog niet bekend, zegt Ronald Tuyl van OST in een reactie. “De huidige lente-zomercollectie is voor 70 procent uitgeleverd en de orders voor herfst-winter 2022-2023 zijn ook al geschreven, maar ook voor ons is het onduidelijk of die in productie genomen en geleverd gaan worden. Hopelijk heb ik binnenkort meer nieuws, maar op dit moment weten we het gewoon nog niet.”