TOP

Londen verslaat Parijs

Het Britse modewarenhuis Selfridges bindt de strijd aan met de Franse collega's van Galeries Lafayette in Parijs. Volgens de Britse Vogue krijgt de flagship store in Oxford Street in Londen de grootste schoenenafdeling ter wereld.

Het winkeloppervlakte zou nog groter worden dan de begane grond van het Tate Modern-museum, dat gevestigd is in een voormalige turbinefabriek in de Britse hoofdstad. De schoenenafdeling van Galeries Lafayette beslaat ruim drieduizend vierkante meter.

Selfridges in Londen is, na Harrods, het grootste warenhuis in het Verenigd Koninkrijk. De opening staat gepland voor september 2010. Architect Jamie Forbert zal de nieuwe afdeling ontwerpen.

Volgens de perswoordvoerster van Selfridges gaat het om het grootste project dat de Canadese eigenaar Weston heeft uitgevoerd, sinds de overname van de winkel voor 628 miljoen Britse pond in juli 2003.

Bij Selfridges zullen straks exclusieve modellen verkrijgbaar zijn van ontwerpers als Givenchy, Chloe, Stella McCartney, Rodarte and Alejandro Ingelmo. De nieuwe schoenenafdeling krijgt tien shop-in-shops.