TOP

Otto opent online-schoenenwinkel Mirapodo.de

De Otto Group heeft een online schoenenwinkel geopend. De webshop Mirapodo.de moet de grootste online schoenenwinkel van Duitsland worden. Consumenten hebben keuze uit ruim vijfduizend modellen van 170 verschillende merken.

De webshop wil zich onderscheiden op het gebied van klantenservice, met onder meer een retourtermijn van honderd dagen, kosteloze verzending en retourzending voor klanten en een gratis ‘hotline’ voor persoonlijke klantenservice.

‘Einfach Shuhe kaufen’
De payoff van Mirapodo.de is ‘Einfach Schuhe kaufen’. De site, gebouwd door Demandware, biedt onder meer fullscreen productfoto’s in HD en de optie tot visual search. Op basis van historische data worden consumenten geholpen de juiste maat te vinden.

‘Schuhpilot’
Klanten die zich aanmelden als ‘Schuhpilot‘ mogen iedere maand gratis nieuwe schoenen testen. Voorwaarde is wel dat ze op Facebook over de schoenen schrijven.

Zappos.com
De Otto Group beschouwt zichzelf als de op één na grootste online retailer ter wereld, met een online-omzet over 2009 van 3,6 miljard euro. Alleen Amazon.com, dat vorig jaar online schoenenwinkel Zappos.com overnam, is groter. Ook bij Zappos.com staat service op de eerste plaats.