TOP

Louboutin: ik wil geen pijnlijke schoenen ontwerpen

Christian Louboutin heeft geen plezier in het creëren van pijnlijke schoenen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht.

“Ik ben verkeerd geciteerd”, vertelde de Franse schoenenontwerper aan de Britse Vogue. “Mensen zeggen dat ik de koning ben van de pijnlijke schoenen. Ik wil geen pijnlijke schoenen ontwerpen, maar het is niet mijn taak om iets te comfortabel maken. Ik probeer hoge hakken zo comfortabel mogelijk te maken, maar mijn prioriteit is het ontwerp, schoonheid en sexiness. Ik ben niet tegen comfort, maar het is niet mijn focus.”

Jubileum
Louboutin viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum als schoenenontwerper. Momenteel is er een grote overzichtstentoonstelling in Design Museum in Londen.

Yves Saint Laurent
Van de vele successen in zijn carrière is de ontwerper het meest trots op de schoenen die hij ontwierp voor definale van de laatste couture show van Yves Saint Laurent. Het was de enige keer dat de couturier samenwerkte samen met een andere ontwerper.

“Ik heb die schoenen gemaakt, alleen maar omdat ik het wilde en ik gaf ze aan mijn lieve vriendin Loulou de la Falaise. Ze toonde de schoenen aan Saint Laurent. Hij vond ze prachtig en gebruikte ze in zijn finale. Het was een hele eer. In de mode was hij de grootste creatieve geest.”