TOP

Louboutin ontwerpt glas voor Piper-Heidsieck

De schoenontwerper Christian Louboutin heeft een glas ontworpen voor het champagnebedrijf Piper-Heidsieck. Het glas heeft het uiterlijk van Louboutin's bekende stiletto.

Het glas en de fles champagne vormen samen ‘Le Rituel’. De champagne wordt in de bal van de stiletto geschonken en men drinkt deze door de lippen aan het tuutje bovenaan de hak te zetten. De hak is veertien centimeter hoog en het hele glas is van kristal.

Joie de Vivre
“Van de twintig glasblazers die wij met deze opdracht benaderd hebben, zei er maar één ja”, aldus Jérôme Goldstein, International Brand Manager van het Franse Piper-Heidsieck, tijdens de lancering op 19 oktober. “Christian Louboutin is een man met passie en joie de vivre, net zoals de oprichter van Piper-Heidsieck was. Van de schoen heeft Louboutin nu een kunstwerk gemaakt.”

Le Rituel
Het champagnebedrijf wil met ‘Le Rituel’ teruggrijpen naar het verleden. Het drinken van champagne uit een damesschoen stamt uit de achttiende eeuw. De traditie had een eigenzinnig en enigszins schandalig imago. Op 19 oktober werd dat ritueel nog een keer getoond door middel van een toneelstukje, in een pand aan de Herengracht in Amsterdam. De schoen die de spelers gebruikten, was de kristallen stiletto van Louboutin.

Piper-Heidsieck
Het is niet de eerste keer dat Piper-Heidsieck de samenwerking aangaat met een bekende naam uit de modewereld. De Nederlandse designers Viktor&Rolf ontwierpen eerder een omgekeerde champagnefles voor het bedrijf.

Box
De box van Le Rituel ziet eruit als een schoenendoos. Hij bevat een fles Piper-Heidsieck met een speciale kleur rood die terugkomt in de schoenen van Louboutin, en het stilettoglas. Vanaf 26 oktober is deze box voor 350,- euro te koop bij Colette in Parijs.