TOP

Maastrichts oudste mannenschoenenzaak viert 40-jarig jubileum

De champagne mag open in Maastricht: de oudste mannenschoenenzaak van de stad, Meulenhoff Schoenen, bestaat veertig jaar.

Foto’s: Meulenhoff Schoenen

Ondernemer Carlo Meulenhoff is sinds 2010 het gezicht van de Limburgse mannenschoenenzaak. Hij nam het bedrijf twaalf jaar geleden over van oprichters Wim en Marlaine Brekelmans. Zij openden de winkel aan de Wolfstraat in 1982 met het doel om elegante en betaalbare kwaliteitsschoenen te gaan verkopen, met veel aandacht voor de pasvorm.

Langgekoesterde droom

Een missie die door hun opvolger in ere is gehouden. Met de overname ging een langgekoesterde droom in vervulling, stelt Meulenhoff in een persbericht. Na een carrière als medewerker bij de schoenenketens Cinderella en Davino én een eigen mobiele schoenenwinkel – waarmee hij ouderen in zorgcentra nieuw schoeisel aanmat – was de overname van de winkel een ‘geweldige stap’.

Meer merken en meters

De ondernemer heeft sindsdien niet stilgezeten. In de zomer van 2013 heropende de winkel, toen nog Brekelmans Herenschoenen, na een grote verbouwing als Meulenhoff Schoenen. De verkoopoppervlakte werd verdubbeld en het assortiment uitgebreid. Zo introduceerde Meulenhoff in samenwerking met Kops Schoenen uit Schaijk het ‘personal pair’-concept in de winkel, waarmee klanten hun eigen schoenen kunnen samenstellen.

Podium voor creatief talent

Een andere toevoeging is het eigen label Art Shoe Mafia, dat Meulenhoff in 2017 samen met vriend en compagnon Ward Schoonbrood oprichtte. Met Art ontwikkelen ze mannenschoenen met kunstzinnige prints, ontworpen door lokale artiesten en ontwerpers, waarmee het merk als podium wil fungeren voor creatief talent. De ondernemers steunen de creatieve sector ook op andere manieren. Meulenhoff is onder meer vaste schoenenleverancier van het Johan Strauss Orkest van André Rieu, volkszanger Frans Theunisz en stadscarnavalsvereniging De Tempeleers – illustratief voor de nauwe banden tussen de schoenenzaak en Maastricht.