TOP

Managing director Stephen Krug vertrekt bij Sioux

Managing director Stephen Krug heeft het management team van het Duitse schoenenmerk Sioux verlaten. De Nederlander Paul Janssen zal samen met Klaus Schinle het bedrijf blijven leiden.

In een persbericht laat de Duitse schoenfabrikant uit Baden-Württemberg weten dat Stephan Krug in goed overleg  en wegens persoonlijke redenen vertrekt.
Chief operations officer (coo) Paul Janssen, die tevens aandeelhouder van Sioux is, zal deel uit blijven maken van het management team. Hij is verantwoordelijk voor de productie, de collectie, inkoop en logistiek. 

Overname
In het management team wordt hij bijgestaan door de voormalige ceo Klaus Schinle, nu lid van de adviesraad. Klaus Schinle speelde een belangrijke rol tijdens de overname van Sioux door de investeringsmaatschappij Square Four in 2010. Daardoor is de toekomst van het schoenenmerk, dat in 1954 werd opgericht, gewaarborgd. Voor de overname verkeerde Sioux in zwaar weer vanwege het faillissement van moederbedrijf Egana Goldpfeil.

Omzetstijging
In 2011 boekte Sioux een tweecijferige omzetstijging, ondanks de moeilijke markt in de schoenenbranche. Volgens het bedrijf is dit succes grotendeels te danken aan de verjonging van de collectie, die onder leiding van managing director Paul Janssen tot stand is gekomen.

“Vanwege de positieve reacties vanuit de markt zal Sioux de succesvolle richting die door Paul Janssen is ingeslagen blijven voortzetten. De resultaten zijn vooor iedereen duidelijk te zien in de aanzienlijke omzetgroei dit jaar”, zegt Lewin Berner, managing director van Square Four Investments.