TOP

Maupiti breidt collectie uit met dameslijn

In het voorjaar van 2010 presenteerde tijdens de GDS in Düsseldorf voor het eerst een collectie herenschoenen op de Europese markt. Inmiddels is deze collectie uitgebreid met een lijn voor dames.

De nieuwe collectie is geïnspireerd op de originele Maupiti-schoenen uit de jaren ’80. Maupiti is een atol, een klein eiland, met een centraal gelegen vulkaan ten westen van Bora Bora. Het eiland werd in 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw belandde de eigenaar van een schoenenfabriek bij toeval met zijn zeiljacht op Maupiti. Hij was zo onder de indruk van het eiland, dat hij een kleine collectie schoenen voor vrienden en bekenden ontwierp, gebaseerd op het eiland Maupiti.

Herlancering
Na ruim twintig jaar werd het merk  opnieuw ontdekt door NoCowboys, een samenwerkingsverband van merkenbouwers, die Maupiti dit voorjaar herlanceerden. Het ontwerpteam ging aan de slag met de historie achter het merk en ontwierp naast de herenschoenen nu ook een collectie voor dames.

Exclusieve distributiestrategie
Maupiti voert een exclusieve distributiestrategie, dealers worden alleen op uitnodiging geselecteerd. In de Benelux wordt Maupiti vertegenwoordigd door Harry van Genderen van Holland Italië Promotion