TOP

Maurice Bovée eigenaar van Mag Creative Footwear

Maurice Bovée is sinds 1 november eigenaar van het bedrijf Mag Creative Footwear.

Hij kocht het merk van de oprichter van Mag b.v. Hans Kappetein, die aan het bedrijf verbonden blijft als creatief adviseur. Maurice Bovée werkte eerder als international sales manager bij het schoenenmerk.

Megamoks
Mag staat voor Move and Groove. Het bedrijf werd in 1995 bekend vanwege het succes van de Megamoks: schoenen met dikke zolen en een moccasin-upper. Hoewel dit model niet direct aansloeg, werd de schoen toch razend populair. Het merk had op het hoogtepunt ruim vierhonderd verkooppunten in heel Nederland.

Xsensible
De afgelopen vijf jaar was Maurice Bovée general manager bij Xsensible. Hij denkt dat Mag opnieuw weer zo groot kan worden. Volgens hem is de tijd nu weer rijp voor conceptmerken, omdat consumenten de doorsnee merken zat zijn en weer behoefte hebben aan merken met een verhaal.

Fijner van vorm
Naast de klassiekers, komen er nieuwe modellen die fijner zijn van vorm. De collectie wordt dus uitgebreid en volgens Bovée, “aangepast aan deze tijd”, met bijvoorbeeld sleehakken.. Met de nieuwe Mag-collectie meent Bovée de vervlakking in de markt tegen te gaan.

Mag Creative Footwear blijft gevestigd in het originele bedrijfspand in Rijnsaterwoude. Maurice Bovée is bereikbaar via telefoonnummer 0172-503740 (kantoor) of 06-30122503, of per e-mail: info@mag.nl