TOP

MBT wint Red Dot Product Design Award 2011

Het Zwitserse schoenenmerk MBT heeft voor het ontwerp de Ari - de Ultimate Activator - de Red Dot Product Design Award 2011 gewonnen.

De Red Dot Design Award wordt jaarlijks uitgereikt en is “een kwaliteitsmerk voor goed ontwerp”. De jury bestond dit jaar uit de ontwerpers Tony Chang, Martin Darbyshire, Ken Okuyama en Marcello Morandini en moest in totaal 4433 producten beoordelen. Er doen jaarlijks zo’n 1700 bedrijven uit zestig landen aan de ontwerpwedstrijd mee. De winnende ontwerpen zijn een jaar lang te bewonderen in het Red Dot Design Museum in Essen.

Uitreiking
Tijdens de uitreiking op 4 juli 2011 in het Aalto Theater in Essen waren ruim 1200 internationale gasten aanwezig. De Red Dot Award voor product design ging naar de Ari – de Ultimate Activator – en werd in ontvangst genomen door Hermann Oberschneider, een van de belangrijkste aandeelhouders van MBT, en Sam Spears, vice president product en marketing die, samen met MBT’s interne productteam en ontwerper Tuan Le van Breitenbush, verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Ari.

Meest geavanceerde MBT-schoen
De Ari wordt gemaakt op een leest in de vorm van de menselijke voet waardoor een optimale pasvorm voor de hiel en de voorvoet ontstaat. Daarnaast zorgen anatomisch geplaatste kolommen voor ondersteuning van de voet tijdens de loopbeweging. De schoen – op technisch gebied de meest geavanceerde schoen van MBT in de vijftien jaar dat het bedrijf bestaat – maakt meer beweging en spieractiviteit mogelijk door ingebouwde instabiliteit.