TOP

Michael Weyergans treedt toe tot management Ganter

Michael Weyergans heeft begin dit jaar bij de Oostenrijkse Lorenz Shoe Group het brandmanagement van Ganter op zich genomen. Eerder werd hij al brandmanager voor Hassia.

Beeld: Ganter

Michael Weyergans is nu lid van de Raad van Bestuur van de Lorenz Group voor beide comfortmerken van de Oostenrijkse onderneming. Hij neemt deze plek in naast managing director Patrick Lorenz.

Weyergans is geen onbekende in de schoenenbranche. Hij nam in 2019 voor Hassia plaats in de Raad van Bestuur van de Lorenz Shoe Group. Hiervoor was hij in Duitsland werkzaam voor Gabor Footwear GmbH en de inkooporganisaties Garant Schuh und Mode AG en Rexor.

Veranderingen

De veranderingen in het managementteam zijn een gevolg van het feit dat salesdirector Gerhard Aigner eind vorig jaar met pensioen is gegaan. Managing director Lorenz waardeert het werk dat hij bij de Lorenz Shoe Group heeft verzet. “Ik wil Gerhard graag bedanken voor de goede en succesvolle samenwerking en zijn toewijding aan Ganter. Ik wens hem het allerbeste voor deze nieuwe fase in zijn leven.”

Honderd jaar

De komst van Weyergans valt in het jaar dat Ganter het 100-jarig jubileum viert. De geschiedenis van het merk gaat terug tot 1922, toen de Oostenrijkse schoenmaker August Ganter besloot ‘voetvriendelijke’ schoenen te gaan ontwerpen. Het merk is sinds 2000 onderdeel van de Lorenz Group en zet onder hun leiding sterk in op duurzaamheid en innovatie.