TOP

Mitex Ondernemersdag: Doe het 2% beter dan je concurrent

Zo'n 400 ondernemers, waaronder enkele tientallen uit de schoenensector, waren gisteren in Apeldoorn bijeen op de jaarlijkse Mitex Ondernemersdag met als thema: Match oftewel over grenzen heen kijken naar mogelijkheden en kansen en daarbij samenwerking zoeken.

Drie sprekers en voorzitter Jan Meerman probeerden tegengas te bieden aan de alom heersende somberheid vanwege de economisch mindere tijden middels bezielende pep-talk. Zij hadden duidelijke tip, zoals: wees scherp op brutowinst en omzetsnelheid, heb echt aandacht voor je klant, maak juist nu keuzes en blijf vooral bij je kernwaarden, probeer mensen met je producten en winkel te raken, stop energie in je zaak, probeer een aantal dingen (snelheid, vriendelijkheid, passie) gewoon 2% beter te doen dan je concurrent en focus erop de dingen waar je goed in bent nog beter te doen.

Marc Lammers, coach van het gouden hockeyvrouwen, Ronald van Zettten, directievoorzitter van Hema en Pim van den Berg straat-o-loog en trendwatcher zorgden zo, afgewisseld door entertainment en culinaire verrassingen, voor een inspirerende middag en avond. Ter gelegenheid van het 60-jarige jubileum van brancheorganisatie Mitex kregen de aanwezigen een boek mee naar huis, Street wise, waarin zes hotshots een blik werpen op de winkelstraten en vanuit hun eigen expertise een visie geven op ondernemen.