TOP

Nat-2 wint Red Dot Design Award

Het Duitse schoenenlabel Nat-2 heeft voor het ontwerp van Stack 4 in 1-sneaker de Red Dot Design Award gewonnen.

De Red Dot Design Award is een internationale designprijs die elk jaar wordt toegekend in vele categorieën. Met meer dan 5000 inzendingen in de categorieën Productontwerp, Communicatieontwerp en Ontwerpconcept is de Red Dot Awards de meest toonaangevende en grootste designwedstrijd ter wereld.

Sinds 1955 kiest een deskundige jury van het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen jaarlijks de meest uitmuntende ontwerpen. De bekroonde producten worden tentoongesteld in het Red Dot Design Museum in Essen en Singapore.

Lastige taak
Red Dot-jurylid prof. dr. Peter Zec zegt: “De internationale vakjury heeft een lastige taak. We kiezen uiteindelijk alleen de allerbesten uit de topklasse  van 1.636 bedrijven uit 57 landen met een totaal van 4.252 inzendingen.” De prijsuitreiking vindt plaats op 5 juli 2010 in de Opera in Essen.

De gepatenteerde Stack 4 in 1-sneaker combineert innovatie, design en de nieuwste straatstijl. De schoen verandert van een slipper in een low-cut, mid-cut of boxer-bootie door een lagen- en drukknoop-technologie. Hierdoor worden allerlei combinaties en individuele stijlen mogelijk.

Praktisch
Volgens Nat-2 is de Stack 4 in 1 ook op reis heel praktisch. Door de mogelijkheid om de uppers te stapelen wordt ruimte bespaard en door de 4 in 1-functie bespaar je gewicht in de bagage. De canvas sneakers hebben een rubberen zool en een verwijderbare inlegzool. De schoenen zijn verpakt in een koffertje, dat kan worden hergebruikt als aktentas of om de uppers in te bewaren.