TOP

Neckermann biedt retailers magazijnruimte en verkoopdiensten

Retailers en merken kunnen hun producten in de magazijnen van Neckermann.com en andere webwinkels van Axivate Capital bewaren. Via deze kanalen kunnen de producten ook worden verkocht.

De Nederlandse investeringsmaatschappij Axivate Capital nam Neckermann eind 2012 over. Het magazijn in St. Jansteen in de provincie Zeeland wordt niet alleen gebruikt door Neckermann.com, maar ook door Bulls & Birds en YourTablet. Naast de opslag, het verzendklaar maken en de retourverwerking biedt het bedrijf ook een verkoopservice.

“We bieden het momenteel aan als extra. Als zakelijke klanten dat willen en wij ook meerwaarde zien, kunnen producten worden opgenomen op Neckermann.com of op onze andere portals”, aldus Bob Manni namens Neckermann op Twinkle.

Stoute schoenen
In het magazijn van Neckermann ligt al langer kleding van modeketens zoals bijvoorbeeld We Fashion en M&S Mode opgeslagen, maar hierbij is Neckermann een ‘onderaannemer’ van PostNL die als ‘hoofdaannemer’ fungeert. “De samenwerking met deze retailers blijft gewoon bestaan, maar we trekken de stoute schoenen aan en treden voortaan zelf als dienstverlener naar buiten”, aldus Manni.

E-fulfilment
Met de nieuwe dienst mikt Neckermann op merken en retailers die de e-fulfilment niet zelf kunnen afhandelen, op buitenlandse bedrijven die hun entree willen maken op de Nederlandse markt en op ondernemingen die op zoek zijn naar een nieuwe dienstverlener.