TOP

Nike doet oproep materiaal voor de ‘Pegasus Walk of Fame’

De Nike Pegasus als de Volkswagen Golf onder de hardloopschoenen is een vergelijking die het het sportmerk graag maakt. Beide zijn iconen in het eigen veld en beide gaan al decennia mee.

Bovendien hebben beide op hun eigen manier miljoenen mensen in beweging gekregen. De Golf bestaat bijna 35 jaar, de Nike Pegasus is inmiddels 25 jaar oud. Ter gelegenheid van deze verjaardag heeft Nike niet alleen een speciale jubileumeditie uitgebracht, het bedrijf is vooral benieuwd welke modellen mensen nog in de kast, op zolder of in de garage hebben staan. Het roept eenieder op een foto van zijn of haar schoenen in te sturen voor de in het leven geroepen  ‘Pegasus Walk of Fame’. Ieder model is welkom, zelfs al is het nog zo afgeragt of beschadigd, zit het onder de verfspatten van een recente schilderbeurt van de woonkamer of is het inmiddels gepimpt tot hippe sneaker.

Mocht er aan de schoen een bijzonder verhaal kleven, helemaal geweldig, Nike ontvangt het graag. De meest bijzondere inzending krijgt een al even bijzondere prijs, een exclusieve houten 25 doos die door Nike speciaal is gemaakt voor dit jubileum. In de doos zit een bijzonder paar Nike Pegasus waarvan er slechts enkele in Nederland zijn, een Pegasus hardloopshirt, een boekje en een tas.

Degene die een foto van het oudste paar instuurt krijgt in ieder geval een exemplaar van het boek van Marti ten Kate. De inschrijving sluit op 23 november. Meer info: http://www.losseveter.nl/