TOP

Lineapelle winter 2009/10: materiaalkeus geeft afwisseling

De stemming op de Lineapelle, die van 28 t/m 30 oktober in Bologna plaatsvond, werd duidelijk beïnvloed door de kredietcrisis. Voor de Italiaanse leerindustrie, die behoorlijk onder druk staat en waar regelmatig fabrieken failliet gaan, een ontwikkeling die men kan missen als kiespijn.

Voor de positief ingestelde schoenen- of tassenfabrikant was het aanbod heel attractief met genoeg vernieuwing om zelfs de meest sober belijnde schoen tot een hebberig makend object om te toveren. Over het algemeen zijn de huidenprijzen stabiel gebleven.

In deze tijd, waarin het economisch gezien minder gaat, staan mooie rijke materialen centraal. Omdat in de belijningen van de schoenen over het algemeen geen al te grote veranderingen zijn te verwachten, zal de materiaalkeuze, in combinatie met leest en hakvorm, bepalend zijn voor het succes.

In het luxe city-segment draait het vooral om mooie, klassieke materialen met een lichte, natuurlijke nerf en gladde materialen in een satijn of hoogglanzende finish. Voor een meer casual city look zijn er vooral basismaterialen met een rijke uitstraling zoals mooie leersoorten, vaak met een nerf. Sportieve materialen hebben een super soepele grip en een enigszins gematteerde of zijdeglans finish.

Ronde, korte leesten plus blokhakken (jaren 70 sfeertje) winnen terrein.

Als basis zijn er volgende winter veel lichte winter neutralen, taupe tinten en warme houttinten plus grijzen, zwart en winterwit. Wat kleur betreft continueert paars, aangevuld met een warme donkerrood. Veel meer info: Schoenvisie 11, die op 5 december verschijnt.

Lineapelle: http://www.lineapelle-fair.it