TOP

Nu in Schoenvisie: 95percent, Schoenmode Verploegen en wintertrends van de beurzen

In de nieuwe digitale Schoenvisie lees je een uitgebreid interview met oprichter Daan Engelen van ‘refurbished’ schoenenaanbieder 95percent. Zijn concept is zo’n succes dat er na twee jaar online retailen nu ook een stenen winkel is. Maak ook kennis met de nieuwe eigenaren van Schoenmode Verploegen, een begrip in het Land van Maas en Waal, en ontdek welke schoenentrends we op de beurzen spotten.

Coverfoto: Xsensible

De nieuwe Schoenvisie lezen? Klik op de cover of de kop van één van de artikelen hieronder.

95percent verkoopt ‘refurbished’ schoenen: ‘Een van de grootste uitdagingen is het vinden van schoenmakers’

Schoenen die door bedrijven uit de verkoop zijn gehaald vanwege productiefouten, beschadigingen of draagsporen, worden niet altijd duurzaam verwerkt. Zonde, vond ondernemer Daan Engelen. Dus bouwde hij er een businessmodel omheen: zijn bedrijf 95percent handelt in ‘refurbished’ schoenen. Online, en sinds begin 2023 ook via de nieuwe winkel in Amersfoort. “95percent moet dé circulaire oplossing voor reststromen in de schoenenindustrie worden.”

Gespot op de beurzen: schoenentrends voor winter 2023-2024

Komende winter draait het om laarzen, laarzen en nog eens laarzen. De westernboot maakt een comeback in de vrouwencollecties en ook de opmars van elegante modellen zet door. Voor mannen mogen de chelseaboot en de werkmanslaars op de inkooplijst.

Derde generatie staat op bij Schoenmode Verploegen: ‘We hebben meer ideeën dan tijd’

Met drie winkels in de regio is Schoenmode Verploegen een begrip in het Land van Maas en Waal, én daarbuiten. Een mooie basis om op voort te bouwen, vinden Anne Gerrits en Rick Verploegen, die het familiebedrijf sinds kort als derde generatie leiden. “We hebben meer ideeën dan tijd.”

Fotorepo Schoenendagen: dit zijn de favoriete modellen van leveranciers

Wat worden dé verkooptoppers voor winter 2023-2024? Tijdens de Schoenendagen in Cast vroegen we leveranciers van welke modellen ze hoge verwachtingen hebben, en waarom. Tijd om de najaarsorder erbij te pakken: staan deze bestsellers al op jouw inkooplijst?