TOP

Nike verkoopt Umbro en Cole Haan

Nike Inc. wil de merken Umbro en Cole Haan verkopen. Op die manier kan Nike zich meer focussen op de merken Nike, Jordan, Converse en Hurley, zo meldt Shoe Intelligence.

Het proces van de verkoop, dat naar verwachting in mei 2013 afgerond zal worden, gaat gepaard met een grote reorganisatie in West-Europa. Zo zal bijvoorbeeld John Schweitzer, voorheen werkzaam als financieel directeur van Converse in de Verenigde Staten, naar Nederland verhuizen om hier aan de slag te gaan als directeur van Converse Europa, Midden- Oosten en Afrika (EMEA).

Reden
Reden voor de verkoop van Umbro en Cole Haan is het feit dat deze merken niet meer zo winstgevend zijn. Ze leveren slechts 3,6 procent van de inkomsten van Nike op. Het verkopen van de merken “zal Nike in staat stellen zich meer te concentreren op de merken met de meeste potentie voor Nike Inc, die voor de grootste groei zullen zorgen”, zegt algemeen directeur Mark Parker.

Verkoop
Of er al geïnteresseerde kopers voor de twee merken zijn, heeft Nike nog niet bekend gemaakt. Mogelijke partijen zijn Wolverine Worldwide, VF Corporation en PPR.