TOP

Wolverine neemt Performance + Lifestyle Group (PLG) van Collective Brands over

Wolverine World Wide, het moederbedrijf van Hush Puppies, Merrell en andere merken, heeft de aanbestedingsprocedure voor de Performance + Lifestyle Group (PLG) van Collective Brands gewonnen.

De Performance + Lifestyle Group (PLG) van Collective Brands bestaat uit vier schoenenmerken Saucony, Sperry Top-Sider, Stride Rite en Keds.

De directie van Wolverine World Wide noemt als redenen voor de overname: een wereldwijd sterk schoenen- en lifestyle merk worden en het verhogen van de jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljard dollar naar meer dan 2,5 miljard dollar volgend jaar.

Melkkoe
Wolverine betaalt 1,23 miljard dollar in een schuldenvrije transactie voor deze vier schoenenmerken, die de melkkoe van Collective Brands waren. De verkoop van PLG stijgt jaarlijks met 5 tot 10 procent.

De definitieve overname vindt, na goedkeuring door de aandeelhouders en regelgevende instanties, naar verwachting plaats in augustus of september.

Verliesgevende schoenenketen
De resterende bedrijven van Collective Brands – hoofdzakelijk bestaande uit van Collective Licensing International en de verliesgevende Payless ShoeSource-keten, een discount formule met wereldwijd meer dan 4300 schoenenwinkels, zullen worden overgenomen door twee investeringsmaatschappijen: Blum Capital en Golden Gate, als onderdeel van een totale deal ter waarde van het equivalent van ongeveer 2,0 miljard dollar, inclusief schuldovername.