TOP

Nimco House of Shoes viert 105-jarig bestaan

De schoenenketen Nimco House of Shoes bestaat 105 jaar. Om dit te vieren komt de keten eind augustus met een eigen magazine, 'Knock-Out' genaamd.

In het nieuwe magazine zijn naast de collecties van House of Shoes ook interviews, fashiontips en aanbiedingen te vinden. Ook komt de keten met verschillende acties. Zo zijn er kinder- en designfietsen te winnen.

In december 1904 richtte Johan Verschuur met de Nimweegse Combinatie, ofwel Nimco, een fabriek op voor kinder-, jeugd- en damesschoenen. Eind jaren ’60 nam de familie Krol Nimco over en begon met directe verkoop vanuit de fabriek. Twee jaar later werd de eerste officiële winkel geopend.

Inmiddels is Nimco House of Shoes uitgegroeid tot een grote Nederlandse schoenenketen van veertig winkels, waar zowel dames-, heren- als kinderschoenen worden verkocht. House of Shoes is onderdeel van Verenigde Schoenbedrijven Nimco B.V. Het is de enige Nederlandse franchise-organisatie binnen de Nederlandse schoendetailhandel. Van de veertig winkels zijn er nu twintig zelfstandige franchisevestigingen. Het bedrijf wil binnen vijf jaar naar zeventig fillialen groeien.