TOP

Omoda en Van den Assem bundelen de krachten

Sinds 1 januari 2024 heeft fashion retailer Omoda Van den Assem in handen. Deze overname is een strategische van Omoda om hun aanwezigheid in de fashion-wereld te vergroten. Door deze strategische zet bundelen twee familiebedrijven hun krachten.

Beeld: Omoda – Omoda-winkel en Van den Assem-winkel

Omoda zal Van den Assem laten groeien door hun sterke infrastructuur en door kleding toe te voegen aan het assortiment van fijne schoenen. Jan Baan, CEO van Omoda: ¨door een sterk merk als Van den Assem naast Omoda te positioneren, maar de achterkant naadloos te integreren vergroten we onze slagkracht voor de toekomst. De premium positionering van Van den Assem is overigens erg complementair aan die van Omoda. Dat is cruciaal, maar tegelijkertijd ook de basis van deze overname. Bij Van den Assem zit jarenlange ambacht en neus voor hoogwaardige kwaliteit in het DNA, al sinds 1910. Hoe uniek is het dat wij vanuit Omoda diezelfde passie sinds 1875 nastreven en beide bedrijven op deze manier samen verder de toekomst ingaan?¨

De overname geeft voormalig eigenaren Berry en Leo van den Assem de kans om het bedrijf verder te laten groeien. Berry zal zich bezighouden met de schoenencollectie en uitbreiding ervan, terwijl Leo de winkels zal blijven leiden. De algemene leiding ligt nu bij Omoda, die veel kansen ziet in de verdere versterking en uitbouw van Van den Assem als merk. Ze plannen de opening van een nieuwe winkel en zullen de integratie met Omoda voltooien in mei 2022, met behoud van het merk, positionering en de huidige winkels en website.