TOP

New Balance boekt recordomzet en richt zich op uitbreiding winkelnetwerk

New Balance heeft in het afgelopen jaar een indrukwekkende omzetgroei van 23 procent gehaald, met als resultaat een omzet van 6,5 miljard dollar wereldwijd.

Beeld: New Balance

CEO Joe Preston verklaarde in een interview met Bloomberg dat vooral in Europa het sportmerk opvallende vooruitgang heeft geboekt, met een groei van 35 procent in het afgelopen jaar. De wereldwijde groei is voornamelijk afkomstig van buiten de Verenigde Staten. Volgens Preston bedroeg de groei van New Balance buiten de VS de afgelopen drie jaar ongeveer 20 procent per jaar. Het merk is niet alleen op het gebied van sneakers gegroeid, maar ook op het gebied van kleding.

Voor het eerst is de grens van 1 miljard dollar aan kleding overschreden. Als gevolg van deze positieve verkoopcijfers, heeft het sportmerk ambitieuze plannen voor 2024. New Balance wil zich verder concentreren op de uitbreiding van zijn winkelnetwerk, met de toevoeging van 90 nieuwe winkels en de renovatie van 40 bestaande brandstores. De strategie is gericht op het versterken van de positie van het merk in de markt en het stimuleren van verdere groei in de komende jaren.