TOP

Nieuwe CFO Dr. Martens start in mei

Dr. Martens heeft aangekondigd dat Giles Wilson op 27 mei in dienst treedt als de nieuwe chief financial officer (CFO) van het schoenenmerk. De komst van Wilson werd al in november vorig jaar aangekondigd. Jon Mortimore, de huidige CFO, zal na een dienstverband van zeven jaar eind maart met pensioen gaan.

Beeld: Kilian-Seiler via Unsplash

Wilson brengt aanzienlijke ervaring met zich mee naar Dr. Martens. Voorheen fungeerde hij als CFO van William Grant & Son Limited, een vooraanstaand distilleerbedrijf dat eigenaar is van bekende merken zoals Glenfiddich Scotch Whisky en Hendrick’s Gin. Van 2016 tot 2020 was hij CFO bij John Menzies PLC, gevolgd door een jaar als CEO.

Het aanstellen van Wilson volgt op de ambitieuze groeiplannen van Dr. Martens. In juni 2023 behaalde het merk voor het eerst een jaaromzet van £1 miljard. Dr. Martens CEO Kenny Wilson in Retail-week: “Ik ben verheugd dat Giles zich bij het leiderschapsteam en de raad zal voegen. Hij brengt een scala aan complementaire vaardigheden en eerdere ervaring met zich mee die zeer relevant is voor onze merkgerichte strategie.” Het merk streeft ernaar een schoenenmerk te zijn met een jaaromzet van £2 miljard.