TOP

Polimoda start met nieuwe internationale masteropleidingen

Polimoda, het internationale instituut voor mode, design en marketing in Florence, start in januari 2010 met nieuwe Engelstalige masteropleidingen op het gebied van design en marketing. Polimoda, het internationale instituut voor mode, design en marketing in Florence, start in januari 2010 met nieuwe Engelstalige masteropleidingen op het gebied van design en marketing.

Zo’n 40 procent van de Polimoda-studenten komt uit het buitenland. Volgens de directie van de opleiding zijn modebedrijven zeer geïnteresseerd in de deelnemers aan het Engelstalige masterprogramma, omdat hun taalvaardigheden en kennis van verschillende culturen goed bruikbaar zijn op de wereldmarkt.

Op het gebied van marketing zijn er cursussen voor Luxury Management, Fashion Merchandising & Management, Fashion Buying, Visual Merchandising and Retail Management. Op designgebied  zijn er masteropleidingen voor Advanced Fashion Footwear Design, Advanced Fashion Bags & Accessories, Advanced Fashion Design, Design and Art & Fashion Exhibition Design. Alle masters duren negen maanden. De opleiding wordt afgesloten met een stageperriode van drie maanden bij een van de 2000 internationale bedrijven waarmee Polimoda nauw samenwerkt.

De inschrivingsdatum voor studenten uit de Europese Unie sluit op 30 november. Voor geïnteresseerden is er op vrijdag 13 november  in Villa Strozzi een oriëntatiedag.