TOP

Modebeurzen Premium Group vanaf 2023 gelijktijdig met Berlin Fashion Week

De Berlin Fashion Week en de modebeurzen van de Premium Group zullen vanaf 2023 weer gelijktijdig plaatsvinden in de Duitse hoofdstad, in januari en juli.

Foto: Clemens Porikys

Het is een volgende stap voor het weer op de kaart zetten van Berlijn als modehoofdstad; na de terugkeer van Premium, Seek en Fashiontech in de stad zullen de beurzen vanaf 2023 gelijktijdig met de Berlin Fashion Week plaatsvinden. Dat melden de partijen in een persbericht. “Ik ben blij dat we de afgelopen dagen de langverwachte terugkeer van Premium konden vieren”, zegt senator Stephan Schwarz (economics, energy & operations). “Niet alleen zijn de beurzen terug in Berlijn, het concept is ook succesvol doorontwikkeld. Deze samenvoeging past binnen de consistente ontwikkeling en is een sterk uitgangspunt voor Berlijn als ontmoetingsplaats voor de modebranche.”

Lees ook: Premium in Berlijn begint vlammend en eindigt rustig

Volgend seizoen vinden de events van Premium plaats van dinsdag 17 januari tot en met donderdag 19 januari 2023, opnieuw in Messe Berlin. Dan ligt de focus volledig op B2B en is er geen consumentenevenement. Premium bestaat volgend jaar twintig jaar en daar zal tijdens de volgende editie volop aandacht voor zijn. Premium en Seek werden van 7 tot en met 9 juli voor het eerst gehouden op de nieuwe locatie Messe Berlin, tegelijk met modeconferentie Fashiontech en het nieuwe consumentenfestival The Ground. Het bezoekersaantal was ongeveer zeventig procent van het aantal dat de events voor corona trokken, laat de organisatie weten in een persbericht met de toevoeging: “Voldoende, maar zeker te optimaliseren.” Op The Ground kwamen bijna 6000 modeliefhebbers en vakbezoekers samen. Dat event trok op zaterdag de meeste bezoekers. De Peace-merchandisecollectie voor Oekraïne die tijdens de drie dagen van de beurzen werd verkocht bracht bijna 15.000 euro op. Dit werd bijeengebracht door de verkoop van limited edition items van onder andere Closed, Drykorn, Eastpak, Lala Berlin, Lee en Wrangler en gulle giften van onder meer Boss.

Op de foto, v.l.n.r.: senator Stephan Schwarz, managing partner Anita Tillmann en managing director Jörg Arntz van Premium Group en staatssecretaris Michael Biel.