TOP

Mode- en schoenenbeurzen: dit is de kalender voor inkoop zomer 2023

Na twee coronajaren kunnen we ons weer opmaken voor een zomer van inspiratie op locatie. Vol beurzen en andere events, waar modeprofessionals elkaar (eindelijk!) weer live kunnen treffen. Benieuwd wat er dit inkoopseizoen allemaal staat te gebeuren? Kijk mee met ons overzicht van de mode- en schoenenbeurzen in binnen- en buitenland.

Foto: Premium Group | Dit artikel wordt steeds bijgewerkt. Laatste update: 14 juli 13:00 uur.


JUNI


Expo Riva Schuh & Gardabags

Datum: 11-14 juni 2022, met de focus op ‘volume footwear’. De deelnemende exposanten uit China, ongeveer 60 in totaal, werken met hybride stands en zijn deels fysiek en deels digitaal aanwezig, via het digitale platform van de beurs. Ook het afgelopen seizoen geïntroduceerde Innovation Village Retail en de Start-up Competition krijgen een vervolg. De focus ligt dit keer op ‘product traceabilty’, de mate waarin de herkomst van een product te herleiden is.

Locatie: Riva del Garda Exhibition Centre, Riva del Garda

Website: exporivaschuh.itexporivaschuh.it/en/gardabags


London Fashion Week

Datum: 11-13 juni 2022, in hybride vorm (fysiek en digitaal) en met zowel mannen- als vrouwenmodemerken. Het digitale platform is toegankelijk voor iedereen, van modeprofessionals tot consumenten.

Website: londonfashionweek.co.uk


Outdoor by Ispo

Datum: 12-14 juni 2022. Het evenement is vervroegd, van eind naar half juni, en wordt in 2022 eenmalig in het Munich Order & Convention Center (MOC) gehouden. De volgende voorjaarseditie gaat nog verder naar voren: die staat op het moment van schrijven gepland voor 22-24 mei 2023.

Locatie: MOC Munich, München

Website: ispo.com/en/outdoor


Pitti Immagine Uomo

Datum: 14-17 juni 2022. Pitti Uomo biedt weer vier dagen inspiratie op het gebied van mannenmode. Binnen het centrale thema Pitti_Island worden verschillende stijlen vertegenwoordigd; van klassiek en fashion forward tot urban, lifestylegericht en duurzaam. Verwacht verder tal van nieuwe en bekende merken, speciale projecten, exposities en evenementen in het beurscomplex en de stad. Zo showen onder andere Baldessarini, Soulland en Wales Bonner er en viert Roy Roger’s diens zeventigste verjaardag.

Locatie: Fortezza da Basso, Florence

Website: uomo.pittimmagine.com


Ciff Kids

Datum: 19-21 juni 2022. De Deense kindermodebeurs – de enige in zijn soort in Scandinavië – vindt deze zomer weer afzonderlijk plaats van Ciff, met een groot aanbod in kleding, schoenen en accessoires.

Locatie: Bella Center, Kopenhagen

Website: ciff.dk/fair/ciff-kids


SBC Brand Event

Datum: 20 juni 2022. Alle showrooms zijn open, daarnaast zijn er gastexposanten. De toegang is gratis. Er is koffie, thee en lekkers en wie (gratis) mee wil lunchen, kan zich daarvoor vooraf aanmelden. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Locatie: Sport Business Center, Leusden

Website: sportsbusinesscenter.nl


Paris Fashion Week Menswear

Datum: 21-26 juni 2022. Het programma is inmiddels bekend, met shows van onder meer Dior Homme, Études, Givenchy, Isabel Marant, Louis Vuitton en Walter van Beirendonck.

Website: parisfashionweek.fhcm.paris


DRP

Datum: 23-25 juni 2022. DRP, een afkorting van ‘drop’ oftewel levering, is een nieuw driedaags event dat medegeorganiseerd wordt door het moederbedrijf van Who’s Next (zie verderop in dit overzicht). Het evenement wordt omschreven als een ‘mix van een festival en conceptstore’ en richt zich op hedendaagse consumenten, die de nieuwste ‘drops’ van hun favoriete merken op de voet volgen en geïnteresseerd zijn in streetwear, vintage, duurzaamheid, sneakers, sport, muziek, gamen, NFT’s en de ontwikkelingen rondom de metaverse. Een van de aansprekende onderdelen is het internationale sneakerevent Sneakerness.

Locatie:  Grand Palais Éphémère, Parijs

Website: drp-paris.com


Tranoï Men & Women

Datum: 23-26 juni 2022 (men) en 29 september – 2 oktober 2022 (women). Tranoï Men presenteert een creatieve selectie van vijftig internationale designmerken uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Japan, Canada, Zuid-Afrika en Nigeria. Deze zomer wordt met name Portugese mode gepromoot. Het platform wil met een sterk onderscheidend aanbod retailers aanspreken die zoeken naar een origineel en innovatief aanbod. Eind september vindt de vrouwenmodeversie van Tranoï plaats tijdens de Parijse modeweek.

Locatie: Palais de Tokyo (Men) en Palais Brongniart (Women), Parijs

Website: tranoi.com


Neonyt Lab

Datum: 24-26 juni 2022. Neonyt heet vanaf nu Neonyt Lab en richt zich naast modeprofessionals op de eindconsument. De insteek blijft hetzelfde; het platform richt zich op liefhebbers die zich interesseren voor producten die rekening houden met mens en milieu. Bij Neonyt Lab draait het om informeren – via diverse talks van Fashionsustain – inspireren, via exposerende merken als Angels Ambition, Peru Natural, Goodsociety, Joa, Lanius en Save the Duck en modeshows, en het ter plekke kopen van artikelen.

Locatie: Union Halle, Frankfurt am Main

Website: neonyt.messefrankfurt.com


JULI


Playtime

Datum: 2-4 juli 2022 (in Parc Floral de Paris, Parijs) en 31 juli – 2 augustus 2022 (in het Metropolitan Pavilion, New York). In juli 2023 wordt de kindermode- en lifestylebeurs ook weer in Shanghai georganiseerd.

Website: iloveplaytime.com


Paris Haute Couture Week

Datum: 3-6 juli 2022. Het programma is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Website: hautecouture.fhcm.paris


Sundayschool

Datum: 3 juli 2022. De ééndaagse kindermodevakbeurs Sundayschool vindt wederom plaats in de karakteristieke hallen van De Fabrique bij Utrecht. Hier presenteren zo’n 250 merken uit binnen- en buitenland hun nieuwste collecties op het gebied van mode, lifestyle, accessoires en schoenen. Exposanten zijn onder andere Aspesi, Babyface, Frankie & Liberty, Geisha, Pieces Kids, Mr. & Mrs. Tin, Sophie de Giraf en Vero Moda Girls.

Locatie: De Fabrique, Utrecht

Website: sunday-school.nl


Première Vision Paris

Datum: 5-7 juli 2022, met bijna 1200 exposanten op het gebied van textiel, leer en productie. Er zijn ook modeforums en lezingen over onder meer digitalisering, traceerbaarheid in de keten en duurzamer materiaalgebruik. Première Vision Paris vindt naast fysiek ook virtueel plaats met een Digital Week van 4 tot 8 juli op de website.

Locatie: Paris Nord Villepinte, Parijs

Website: premierevision.com


Fashiontech

Datum: 7-9 juli 2022. Toch niet naar Frankfurt; conferentieplatform Fashiontech keert samen met Premium, Seek en het nieuwe consumentenfestival The Ground terug naar Berlijn. De evenementen vinden plaats op dezelfde datum en op één locatie, de Messe Berlin. Fashiontech belooft ook dit keer interessante inhoudelijke inspiratie. Op de eerste dag, 7 juli, staat de invloed van technologie en AI (artificial intelligence) bij productieprocessen centraal. Het gebruik hiervan kan onder andere overproductie en risico’s minimaliseren. De overige dagen zijn er masterclasses om dieper in te gaan op verschillende actuele onderwerpen.

Locatie: Messe Berlin, Berlijn

Website: fashiontech.fashion


Premium

Datum: 7-9 juli 2022. Premium is vanaf dit seizoen samen met Seek, Fashiontech en The Ground op de nieuwe locatie in Messe Berlin te vinden. De beurs introduceert drie secties: High (hoogsegment), Icon (de merken waar Premium bekend om staat) en Volume (commerciële merken). Het totale merkenaanbod is te vinden in de app van beursorganisator Premium Group.

Locatie: Messe Berlin, Berlijn

Website: premium.fashion


Seek

Datum: 7-9 juli 2022. Het concept van Seek is opgefrist. Zo is het aanbod uitgebreid met meer grote namen, nichemerken en duurzame collecties. Speciale aandacht is er voor de nieuwe Seek Conscious Club, waar ruim tachtig verantwoorde merken zich verzamelen (o.a. Veja, Kings of Indigo, Ecoalf en Nudie Jeans). Daarnaast host het event een sessie met verschillende merken en sprekers over onderwerpen als duurzame productiemethoden, CO²-compensatie en toekomstige strategieën. Verder kun je bij Seek terecht voor sportieve collecties, denim, streetwear, klassiekers en ambachtelijke producten voor mannen en vrouwen.

Locatie: Messe Berlin, Berlijn

Website: seek.fashion


The Ground

Datum: 7-9 juli 2022. Met het nieuwe modefestival The Ground richt de Premium Group zich direct tot de eindconsument, hoewel ook professionele bezoekers welkom zijn via een eigen ingang. Dit festival dat zowel binnen als buiten het Messe Berlincomplex wordt gehouden biedt een mix van onder meer mode, beauty, muziek en sport. Het evenement wil inspireren, informeren en de diepte ingaan met de doelgroep van jonge, breed geëngageerde consumenten. Verwacht creatieve en interactieve merkpresentaties, vintage pop-up stores, panel talks, workshops en liveoptredens.

Locatie: Messe Berlin, Berlijn

Website: theground.fashion


Brandshatch

Datum: was 10-11 juli 2022, maar de zomereditie gaat niet door. De organisatie geeft aan niet ‘dezelfde norm te kunnen garanderen’ als die van kindermodebeurs Sundayschool, onder meer door de door de lockdowns ontstane productievertragingen in Azië. De focus ligt nu op de editie van januari 2023. Het is niet de eerste keer dat Brandshatch wordt geannuleerd; corona gooide in de zomer van 2021 en in 2020 ook al roet in het eten.

Website: brandshatch.nl


Modefabriek

Datum: 10-11 juli 2022. Vanaf het buitenterrein van RAI Amsterdam worden bezoekers straks direct geprikkeld door een selectie van nieuwe, innovatieve internationale merken op het ‘Young Entrepreneurs Platform’. Hiervoor werkt Modefabriek samen met de Amsterdamse conceptwinkel ABCNDstore. Nieuw is ook The Sustainable Stop, waar duurzaam geproduceerde collecties als A Beautiful Story, Dedicated, Gudrun & Gudrun, Oska, Ecoalf en Caes de volle aandacht krijgen. Verder exposeren ruim 375 merken, waarvan meer dan honderd nieuwe, naast vaste waarden. Voor het eerst op Modefabriek te zien zijn onder andere de labels 2ndday, Ball Original, Daniele Fiesoli, French Connection, Homage, Imperial, Ivy Copenhagen, Please en Xandres.

Locatie: Rai Amsterdam

Website: modefabriek.nl


Lijnden Fashion Tour

Datum: 10-11 juli 2022. De Lijnden Fashion Tour heeft deze keer een iets bescheidener opzet, door de andere gelijktijdige evenementen. Dit houdt merken en agenturen uit Lijnden en omgeving niet tegen om vanuit hun showrooms de nieuwste collecties te presenteren. Deelnemers zijn onder meer Nukus, Bianca van Leur, De Jong Fashion, Collections Otto Klein, Rinascimento en Studio Anneloes.

Locatie: Lijnden en omgeving.

Website: lijndenfashiontour.nl


Preview

Datum: 11 juli 2022. Het management van inkoopcentrum Cast richt zich met deze derde editie van Preview op de mannenmodebranche met merken in het midden- en hogere segment. Nieuwe exposanten zijn onder meer Wemoto, Circle of Trust, Dstrezzed, Mos Mosh Gallery, Klitmøller Collective en Little Antonio, naast aanbieders als Anerkjendt, Edwin, Forét, Gabba, Kuyichi, Peak Performance en The GoodPeople.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


MAC ZNL Fashion Event

Datum: 17 juli 2022. De vrouwen- en mannenmodecollecties van showroomhouders voeren de boventoon, aangevuld met gastmerken. Bezoekers zien er de nieuwste collecties van onder andere C-Ro, Distilo, Elisa Cavaletti, Gustav, Japan TKY, Kaos, Mac, Yaya, Zenggi, Zilton en Zizo. Gedurende de dag zijn er regelmatig modeshows door het hele pand.

Locatie: Mode Aankoop Centrum Zuid Nederland (MAC ZNL), Nieuwkuijk

Website: fashionevent.mac-znl.nl


Pure London

Datum: 17-19 juli. ‘Empowering change’ is in juli het overkoepelende thema van Pure London. Het platform daagt bezoekers uit om verandering en vernieuwing te omarmen. Bijvoorbeeld door succesvolle sprekers uit te nodigen als Ed Burstell, voormalig directeur van warenhuis Liberty, en Alan O’Neill, een ervaren retailtopper die bij onder meer Selfridges, Primark en Harrods werkte. Het event is zelf ook veranderd. Pure London komt met een nieuwe indeling, opgedeeld in vijf secties: vrouwenmode, schoenen, accessoires, het nieuw toegevoegde Pure Jewel (sieraden) en Pure Origin dat zich richt op sourcing. Gelijktijdig vindt ook vakbeurs Scoop plaats.

Locatie: Olympia Exhibition Centre, Londen

Website: purelondon.com


Scoop

Datum: 17-19 juli. Vakbeurs Scoop betrekt deze editie een nieuwe locatie: Olympia West, een geheel nieuwe ruimte binnen het Olympiacomplex, waar gelijktijdig Pure London wordt georganiseerd. Ruim 250 merken (premium) mode-, accessoire- en lifestyle voor mannen en vrouwen zijn present.

Locatie: Olympia Exhibition Centre, Londen

Website: scoop-international.com


Supreme Women & Men

Datum: 22-25 juli 2022, in Düsseldorf. Daarnaast organiseert Supreme deze zomer drie evenementen in München: Supreme Kids (15-17 juli), Supreme Body & Beach (24-26 juli) en Supreme Women & Men (6-9 augustus). Supreme Celebration, met focus op het feestseizoen, is al geweest (31 mei – 1 juni).

Locatie: B1 (Bennigsen-Platz 1), Düsseldorf en MTC World of Fashion, München

Website: munichfashioncompany.com


Fashn Rooms

Datum: 23-25 juli 2022. Het Duitse ‘see & order’ event groeit dit seizoen qua ruimte én in het assortiment. Nieuw is de sectie ‘Additionals’ met beauty- en lifestyleproducten, om beter in te kunnen spelen op de groeiende behoefte aan bijverkoopartikelen. Verder wordt ‘Green Room’ geïntroduceerd, met duurzame merken. De pop-up van conceptwinkel Store 13 – Like a bird & friends biedt extra inspiratie.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: fashn-rooms.com


AUGUSTUS


Antwerp Fashion Week

Datum: 8-9 augustus 2022. De Antwerp Fashion Week vindt voor de derde keer plaats en de organisatie heeft als streven een nog sterker event neer te zetten. Showrooms en merken door de hele stad zijn met of zonder afspraak te bezoeken en er is ook mogelijkheid om direct orders te plaatsen. Naar verwachting worden zo’n 120 collecties gepresenteerd. Daarnaast zijn er op diverse locaties shows.

Locatie: verspreid door heel Antwerpen

Website: antwerpfashionweek.com


Copenhagen Fashion Week

Datum: 9-12 augustus 2022. De brand line-up is al bekend. Onder de 36 deelnemende merken bevinden zich bekende namen als Ganni, Gestuz en Samsøe Samsøe naast opkomend modetalent als Jade Cropper, (Di)vision en The Garment. Met een aantal deelnemers van buiten Denemarken, waaronder Aeron uit Hongarije en Latimmier uit Finland. Het gaat om een hybride event; alle shows zijn te volgen via een livestream op copenhagenfashionweek.com of via het CPHFW Youtube-kanaal.

Website: copenhagenfashionweek.com


Ciff

Datum: 10-12 augustus 2022, tegelijk met Revolver en de Copenhagen Fashion Week. De stands van de meer dan 600 deelnemende merken zijn verdeeld over diverse ‘areas’, waaronder Ciff Sustain, Style Setters, Greenhouse, Studio en Bungalow. Met deze editie veel aandacht voor circulaire labels. Kindermodebeurs Ciff Kids vindt deze zomer weer afzonderlijk plaats, op 19-21 juni 2022.

Locatie: Bella Center, Kopenhagen

Website: ciff.dk


Revolver

Datum: 10-12 augustus 2022, gelijktijdig met Ciff en de Copenhagen Fashion Week. De Deense beurs belooft komende beursperiode beide locaties – de Øksnehallen en het Forum – een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Dit geldt zowel voor de binnen- als de buitenkant. De organisatie zegt ernaar uitte kijken om de ‘sterke lijst’ van Scandinavische en internationale merken optimaal te showen. Revolver geeft tijdens de Pitti Uomo in Florence alvast een voorproefje met het ‘Scandinavian Manifesto’, waar enkele Scandinavische merken te zien zijn.

Locatie: Forum en Øksnehallen, Kopenhagen.

Website: revolver.dk


Bodyfashion Najaarsbeurs

Datum: 22-23 en 28-30 augustus 2022. Naast de ruim 200 merken in de 42 permanente showrooms in het Bodyfashion Center zijn er deze dagen ook een aantal tijdelijke exposanten aanwezig op de vierde verdieping van het pand.

Locatie: Bodyfashion Center, Almere

Website: bodyfashioncenter.com


Istanbul Fashion Connection

Datum: 24-26 augustus 2022. De nieuwe beurs werd afgelopen februari gelanceerd op initiatief van IHKIB, de vereniging voor mode- en textielimporteurs uit Istanbul, en trok toen meer dan 25.000 bezoekers uit zo’n 100 landen. Doel is om Turkse fabrikanten in een tijd waarin nearshoring een hot topic is een nieuw platform te bieden en retailers, merken en producenten bij elkaar te brengen. Meer dan 600 Turkse leveranciers presenteren in augustus hun collecties en productiemogelijkheden op het gebied van mannen-, vrouwen- en kinderkleding, schoenen, bodyfashion en nog veel meer.

Locatie: Istanbul Expo Center (IFM), Istanbul

Website: ifco.com.tr/fair


Shoes Düsseldorf

Datum: 28-30 augustus 2022. Net als Gallery Fashion heeft Gallery Shoes vorig jaar een naamsverandering ondergaan; de oriëntatie- en orderbeurs heet nu Shoes Düsseldorf. Met internationale schoenencollecties, ingedeeld in de segmenten contemporary, premium, urban, comfort, kids en accessoires.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: shoes-duesseldorf.com


Munich Fabric Start

Datum: 30 augustus-1 september 2022. De Fabric Days in München heten sinds twee seizoenen de Munich Fabric Start. Wat niet veranderd is: je vindt er nog steeds de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van textiel. Van 30 tot 31 augustus vindt daarnaast de Blue Zone plaats, met de focus op denim.

Locatie: MOC Munich, München

Website: munichfabricstart.com


Amsterdam Fashion Week

Datum: 31 augustus – 3 september 2022. Het programma is nog niet bekend. Lichting 2022 is al wel aangekondigd, de awardshow voor afstuderend talent van de zeven Nederlandse modeacademies. Nieuw is dat zij zich dit seizoen ook zelf kunnen opgeven via een open call; voorheen moesten ze door hun opleidingen geselecteerd worden. Meer informatie daarover vind je hier.

Website: amsterdamfashionweek.nl


SEPTEMBER


Who’s Next

Datum: 2-5 september 2022. Mode, accessoires, sieraden, schoenmode, beauty, lifestyle, sportswear, trends en businessgerelateerde zaken: Who’s Next brengt al deze aspecten bijeen. Dit maakt dat dit multifunctionele platform een zeer diverse stroom bezoekers kan verwelkomen. Het vorig seizoen geïntroduceerde 360° Ridge krijgt een vervolg, waarbij de focus ligt op outdoor en bergsporten. De uitgebreide lijst van deelnemers en de bijbehorende sectie is te vinden op de website.

Locatie: Porte de Versailles, Parijs

Website: whosnext.com


ILM International Leather Goods Fair

Datum: 3-5 september 2022, met de focus op koffers, tassen, lederwaren en accessoires. Het programma en de deelnemende merken zijn nog niet bekend.

Locatie: Messe Offenbach, Offenbach

Website: ilm-offenbach.de


Cast Schoenendagen

Datum: 4-6 september 2022, met naast de vaste showrooms diverse gastexposanten op de maandag en dinsdag. Verder organiseert Cast een aantal dagen waarop één segment wordt uitgelicht. Nieuw is het Lifestyle & Outdoor-event op 9 juni, met een mix van kleding- en schoenenmerken. Modebeurs Preview vindt op 11 juli voor de derde keer plaats met de focus op mannenmode, zie verderop in dit overzicht, gevolgd door de Kidsdag op 22 augustus, de Lederwarendagen op 12 en 13 september en de Comfortdag op 26 september.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Moda

Datum: 4-7 september 2022. Een van de oudste modebeurzen in het Verenigde Koninkrijk met vrouwenmode, schoenen, sieraden, horloges en accessoires. Moda heeft nu ook een eigen podcast, The Future of Retail.

Locatie: National Exhibition Centre (NEC), Birmingham

Website: moda-uk.co.uk


Showup

Datum: 4-5 september 2022. De vakbeurs voor lifestyleproducten, woon- en modeaccessoires en cadeaus is niet alleen leuk om mee te pakken voor de bijverkoop, maar ook een goede plek om inspiratie op te doen. Dat doen bezoekers vanaf dit seizoen op een nieuwe locatie, de Brabanthallen in Den Bosch.

Locatie: Brabanthallen, Den Bosch

Website: showup.nl


Trade Mart Utrecht Najaarsbeurs

Datum: 4-6 september 2022, met een ruim aanbod aan mode, sieraden, horloges, accessoires en interieurartikelen binnen vier segmenten: Jewels & Watches, Fashion & Lifestyle, Kitchen & Dining en Home, Living & Design.

Locatie: Jaarbeurs, Utrecht

Website: trademart.nl


Fashion Rendez-Vous

Datum: 7-8 september 2022. Het gaat om een nieuw event uit de koker van het Franse Première Vision en is bedoeld om merken te ondersteunen bij de afronding van de wintercollecties voor 2023-2024. Je vindt er een internationale selectie en de nieuwste productontwikkelingen van 120 (toe)leveranciers uit alle lagen van de markt: van weverijen, stoffenfabrikanten en leerlooierijen tot specialisten in modeaccessoires.

Locatie: Carreau du Temple, Parijs

Website: marketplace.premierevision.com


New York Fashion Week

Datum: 9-14 september 2022, ook te volgen via nyfwexperience.com. De line-up en het programma zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Website: nyfw.com


Momad

Datum: 16-18 september 2022. De Spaanse beurs in mode, schoenen en accessoires wordt gelijktijdig gehouden met een aantal andere beurzen die elkaar deels overlappen. Het gaat om Intergift (14-18 september, cadeauartikelen), Bisutex (15-18 september, sieraden) en MadridJoya (16-18 september, horloges en sieraden).

Locatie: Ifema Madrid, hal 8

Website: ifema.es/en/momad


Micam & Mipel

Datum: 18-20 september 2022. Micam (schoenen) en Mipel (tassen) vinden gelijktijdig plaats met vrouwenmodebeurs The One Milano Special (18-20 september) en overlappen met accessoire- en sieradenbeurs Homi (16-19 september), die allemaal onder één dak plaatsvinden in beurscomplex Fieramilano. De Milan Fashion Week start op de laatste beursdag (20-26 september).

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: themicam.commipel.com


Lineapelle

Datum: 20-22 september 2022, de 100e editie van de leder- en materialenbeurs met de trends voor winter 2023-2024. Lineapelle vindt gelijktijdig met Simac Tanning Tech plaats, dat focust op de (looi)technologieën achter de leer- en schoenenindustrie, en direct na schoenenbeurs Micam en tassenbeurs Mipel. De beurs exposeert met een selectie van materiaalinnovaties op Micam X.

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: lineapelle-fair.it


Milan Fashion Week

Datum: 20-26 september 2022, met naast modeshows ook open showrooms en events door heel Milaan. De line-up en het programma zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Website: milanofashionweek.cameramoda.it


White Milano & WSM White

Datum: 22-25 september 2022. Met een selectie van creatieve, veelal Italiaanse (niche)labels. Gelijktijdig wordt ook White Sustainable Milano (WSM) georganiseerd, het duurzame verlengstuk van de beurs, met daarnaast veel focus op technologie en innovatie.

Locatie: Tortona Fashion District, Milaan

Website: whiteshow.comwsm-white.com


Paris Fashion Week

Datum: 26 september-4 oktober 2022. Het programma is op het moment van schrijven nog niet bekend. Wel is het programma voor de Paris Fashion Week Menswear al aangekondigd, zie eerder in dit overzicht.

Website: parisfashionweek.fhcm.paris


OKTOBER


Kingpins Amsterdam

Datum: 19-20 oktober 2022. Na de editie van april voor de tweede keer op de nieuwe locatie: Sugarcity in Halfweg, nabij Amsterdam. Het programma en de deelnemende exposanten zijn nog niet bekend.

Locatie: Sugarcity, Halfweg

Website: kingpinsshow.com


Mis je een evenement of update? Mail ons op redactie@schoenvisie.nl.